![]() |
Kimçi
Kimçi ``Kimçi``, ayrıca kimchi gimçi gimchi veya kimchee olarak da bilinenen, mayalanmış kırmızıbiber ve sebzelerden özellikle Sebze bitkilerin pişirilerek yenen kısımlarına verilen isimdir. Her ne kadar meyve ve sebze terimleri birbirlerine zıt anlamda kullanılmaktaysa da aslında botanik açıdan meyve kabul edilen birçok bitki kısımları mutfaklarda sebze olarak kullanılır. Örneğin patlıcan, domatez, kabak gibi sebzeler aslında botanik bakımdan aynen erik, kayısı, şeftali gibi meyve sayılmaktadırlar. çin lahanasından yapılan, geleneksel bir Kore yemeğidir. Kelimenin eski telaffuzu ``çim-çae`` (chim-chae) ( Hangul: 침ì±?; Hanja: æ²?è?) şeklindedir ve sıvıya bastırılıp bekletilen/batırılmış sebze anlamına gelir. Ancak, telaffuzdaki büyük değişiklikle, ``kimçi`` artık asıl Hanja halie ile ilgili değildirLee, Iksop. (2000). ``The Korean Language.`` (çeviri. Robert Ramsey) Albany, NJ: State University of New York Press. ISBN 0791448312. Kore`de, ``kimçi`` en düzenli yemeklerle birlikte sunulur, ayrıca aşçılıkta malzeme olarak da kullanılır: `` kimçi jjigae`` (kimçi çorbası), `` kimçi bokkeumbap`` (kimçi kızartılmış pirinç) ve diğer yemekler. Referanslar== <references /> ==Kaynaklar==kaynak wiki url=http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Kimchi&oldid=69890117 tarih=16 Ağustos 2006 dil=İngilizce madde=Kimchi Dış bağlantılar[http://www.kimchi.or.kr/eng/main.jsp Kore geleneksel kimçisi][http://english.tour2korea.com/05food/Introduction/ddt_kimchi01.asp?kosm=m4_1&konum=subm2_1 Kore Ulusal Turizm Organizasyonu`nun Kimçi sayfası][http://www.kimchimuseum.co.kr/english/information.htm Kimçi Saha Müzesi, Seoul][http://www.lemis.com/grog/recipes/kimchi.html Kimçi tarifi] fotoğraflarla Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Kimçi maddesinden kopyalanmıştır. Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.