Ezme (Yemek) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ezme (Yemek)DüzenleMayıs 2007 EZME Malzemeler: 2 adet Kuru soğan 2 adet yeşil biber 2 adet domates 1 diş sarımsak 1 tutam maydanoz 1 tutam dereotu 1 tutam taze nane 1 ÇK biber salçası 1 tatlı kaşığı kekik Tuz, karabiber, pul biber, limon suyu, zeytinyağı Yapılışı Kuru soğanı, yeşil biberi, taze naneyi, maydanozu, dereotunu rondoda karıştırın ![]() Süzgüye koyup suyunun süzülmesini bekleyin Domateslerin kabuklarını soyup, incecik doğrayın, yada rondoda parçalayın ![]() Tüm malzemeleri karıştırın Üzerine biber salçasını, tuz, karabiber, kekik, pul biber, limon suyu ve zeytinyağını ekleyin ![]() Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Ezme (yemek) maddesinden kopyalanmıştır Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir![]() |
|
|
|