![]() |
Ezme (Yemek)
DüzenleMayıs 2007 EZME Malzemeler: 2 adet Kuru soğan 2 adet yeşil biber 2 adet domates 1 diş sarımsak 1 tutam maydanoz 1 tutam dereotu 1 tutam taze nane 1 ÇK biber salçası 1 tatlı kaşığı kekik Tuz, karabiber, pul biber, limon suyu, zeytinyağı Yapılışı Kuru soğanı, yeşil biberi, taze naneyi, maydanozu, dereotunu rondoda karıştırın. Süzgüye koyup suyunun süzülmesini bekleyin Domateslerin kabuklarını soyup, incecik doğrayın, yada rondoda parçalayın. Tüm malzemeleri karıştırın Üzerine biber salçasını, tuz, karabiber, kekik, pul biber, limon suyu ve zeytinyağını ekleyin. Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Ezme (yemek) maddesinden kopyalanmıştır. Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.