08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İbrahim Yattara Kişisel Yaşamı
Kişisel yaşamı
Yattara, Aminata Yattara ile evli olup, Yattara'nın Salif Junior ve Amadu adında iki çocuğu vardır Salif Junior, Trabzonspor'un altyapısında mücadele etmektedir [31] Ayrıca Yattara, dininin İslam olduğunu açıklamıştır [32]
Yattara'nın Gine'nin başkenti Konakri ve Fransa'da yaşayan 14 kardeşi vardır FC Pokou ve Espaire, Yattara'nın Konakri'de kurduğu futbol kulüpleridir Espaire, Trabzonspor'la aynı malzemeleri kullanmaktadır [33] Yattara, bu takımlardaki iyi oyuncuları pazarlamak için kısa bir dönem menajerlik de yapmıştır [34] Kardeşi Naby Yattara, Gine Mill Futbol Takımı'nda ve Fransa Lig 2'deki AC Arles-Avignon takımında kalecilik yapmaktadır Yattara'nın babası da Gine'de tanınan eski bir futbolcudur [35]
Sponsorluk ve tanıtım anlaşmaları
Yattara, 2008-09 futbol sezonu öncesi Avea ve Türk Telekom ile birlikte yapılan anlaşmayla,[36] hizmete sunulan Trabzoncell'in reklam filminde oynadı [37] Trabzonspor'a gelmeden önce, Belçika'da iki firmanın tanıtım çekimlerinde de yer alan Yattara, Haziran 2005'te Mavi Show Jeans adlı kot firmasının tanıtım katalogları için objektiflerin karşısına geçti [38] Eylül 2005'te Lotto Sport Italia ile yaptığı özel anlaşmayla; kramponlarının ve diğer giyim eşyalarının karşılanmasını İtalyan şirketine bıraktı [39] Yine aynı yıl, zamanın Beşiktaşlı futbolcusu Ahmed Hassan ile Lotto'nun katalog çekimlerine katıldı [40]
Türk vatandaşlığı başvurusu
Yattara, Türkiye'deki 5 yılını doldurduktan sonra, Türk vatandaşlığı için başvurdu [41] Ancak, Gine ve Türkiye arasında çifte vatandaşlık anlaşması olmadığından süreç uzadı Bunun üzerine Yattara, Türkçe'yi rahatlıkla konuşabilmesine rağmen; küskünlüğünü dile getirmek için bir süre basın toplantılarında tercüman eşliğinde Fransızca konuşmuştur [42] 29 Ekim 2010'da Türk vatandaşlığına kabul edildiği açıklanmıştır Eski takım arkadaşı Hasan Üçüncü'nün soyadını alarak; İbrahim Üçüncü adını almıştır [43][44]
Kaynak : Wikipedia
|
|
|