![]() |
İbrahim Yattara Kişisel Yaşamı
Kişisel yaşamı Yattara, Aminata Yattara ile evli olup, Yattara'nın Salif Junior ve Amadu adında iki çocuğu vardır. Salif Junior, Trabzonspor'un altyapısında mücadele etmektedir.[31] Ayrıca Yattara, dininin İslam olduğunu açıklamıştır.[32] Yattara'nın Gine'nin başkenti Konakri ve Fransa'da yaşayan 14 kardeşi vardır. FC Pokou ve Espaire, Yattara'nın Konakri'de kurduğu futbol kulüpleridir. Espaire, Trabzonspor'la aynı malzemeleri kullanmaktadır.[33] Yattara, bu takımlardaki iyi oyuncuları pazarlamak için kısa bir dönem menajerlik de yapmıştır.[34] Kardeşi Naby Yattara, Gine Mill Futbol Takımı'nda ve Fransa Lig 2'deki AC Arles-Avignon takımında kalecilik yapmaktadır. Yattara'nın babası da Gine'de tanınan eski bir futbolcudur.[35] Sponsorluk ve tanıtım anlaşmaları Yattara, 2008-09 futbol sezonu öncesi Avea ve Türk Telekom ile birlikte yapılan anlaşmayla,[36] hizmete sunulan Trabzoncell'in reklam filminde oynadı.[37] Trabzonspor'a gelmeden önce, Belçika'da iki firmanın tanıtım çekimlerinde de yer alan Yattara, Haziran 2005'te Mavi Show Jeans adlı kot firmasının tanıtım katalogları için objektiflerin karşısına geçti.[38] Eylül 2005'te Lotto Sport Italia ile yaptığı özel anlaşmayla; kramponlarının ve diğer giyim eşyalarının karşılanmasını İtalyan şirketine bıraktı.[39] Yine aynı yıl, zamanın Beşiktaşlı futbolcusu Ahmed Hassan ile Lotto'nun katalog çekimlerine katıldı.[40] Türk vatandaşlığı başvurusu Yattara, Türkiye'deki 5 yılını doldurduktan sonra, Türk vatandaşlığı için başvurdu.[41] Ancak, Gine ve Türkiye arasında çifte vatandaşlık anlaşması olmadığından süreç uzadı. Bunun üzerine Yattara, Türkçe'yi rahatlıkla konuşabilmesine rağmen; küskünlüğünü dile getirmek için bir süre basın toplantılarında tercüman eşliğinde Fransızca konuşmuştur.[42] 29 Ekim 2010'da Türk vatandaşlığına kabul edildiği açıklanmıştır. Eski takım arkadaşı Hasan Üçüncü'nün soyadını alarak; İbrahim Üçüncü adını almıştır.[43][44] Kaynak : Wikipedia |