Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
farkındalık, yaşam

Farkındalık Ve Yaşam

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Farkındalık Ve Yaşam

Farkındalık nedir? Farkındalık anda kalabilmek şimdiki zamanın içinde olabilmektir ama çaba ister
Anı hep kaçırırız sürekli Nedeni düşüncelerimiz farklı duygularımız farklı eylemimiz ise
farklı yönde gitmektedir Şimdi kaç kere bir şeyi yapmaya karar verdiniz değilmi ?
Babama bagırmayacagım düşünce bu duygu = pişmanlık eylem ne =tekrar bagrdn babana
nasıl olur bu ya istemdign bir şeyi nasıl yaparsn nasıl saçmalıktır bu ? Bir diğeri anda
kalamamaktır tum sebebi bu ne yaptıgını bilememekir Sürekli şimdiki anı kaçırıyoruz Geçmiş ve gelecekle ilgili düşünce plan tasarı yorumlar Sürekli Bizi andan alıp uzaklara götürüyor Şimdi geçmiş geçmiştir silinmez
yorumlanmaz karalanmaz yoruma kapalıdır kilitlenmiştir oldugu gibi kabul edip geçeceksin yorum yapmanın
gıdıklamanın ugraşmanın ne anlamı var ? Gelecek ise gelecektir daha olmamıştır ve olamamış bir şey hakkında
nasıl yorum yapabiliyorsun ? Gelecegi kimse bilemez herşey olacagına varır Ve tuum bunları sen yaparken
şimdiki anı hep kaçırısın sende ben de herkez kaçırır Bugun 5 dk önce dünü düşündün yada geçmişteki anılarını
iyi yada kötü ne oldu ? acı özlem gibi duyguları yaşattı Neyse bunlar gitti geleceği düşündünn demi anı kaçırdın
Kısaca bugun yarını dusunursun sonra yarın gelir ertesi yarını dusunursun Sonsuz bir pi sayısı gibi gider bu
kendi dusunsel dunyanda yaşarsın hiç gerçekleri göremezsin allahın koydugu 7 perdeye bir 8sinide sen eklersen
işte o zaman yaşamak bizler için ızdırap halini alıyor Peki nasıl farkında olabiliriz anda kalarak tabiykide Nasıl geçmişi geleceği düşünmeyi kurguları bırakıp şimdiye girebiliriz ? cevap= anda kalrak eğer anda kalırsanız her şeyden önce var oldugunuzu hissedebilirseniz yaptıgınız her hareketin farkında olabilirseniz çevrenin farkında olabilrseniz zaten anda kalırsınz cunku tüm siz bunlarla ilgilenirken aklınız kaymaz saçmalıklara

Umarım sizlere ışık yakabilmişimdir Tabiki önemli kısmı öncelikle farkındalıgı kavrayabilmekİlk adım budur
daha sonra Uygulamalara devam edersiniz Oguzhan abi her noktasına değinmiş anlatmış sagolsun Benmde çorbada bir tuzum olsun diye dusundum
sayfalarca kitap okumamıma hiç gerek yok WishDropper'in dediği gibi ama mantıgı bu kadar açık bilgiye rağmen kavrayamadım derseniz Eckhard TOLLE'den devam etmenizi öneririm Osho Din yönünden zayıf ve zayıflatıyor Olayı çok büyütüyor nerdeyse farkındalıgı dine çevirmiş karmış katmış yanlıs hatırlamıyorsam kitabını çöpe atmıştım

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com