![]() |
Farkındalık Ve Yaşam
Farkındalık nedir? Farkındalık anda kalabilmek şimdiki zamanın içinde olabilmektir ama çaba ister. Anı hep kaçırırız sürekli. Nedeni düşüncelerimiz farklı duygularımız farklı eylemimiz ise farklı yönde gitmektedir. Şimdi kaç kere bir şeyi yapmaya karar verdiniz değilmi ? Babama bagırmayacagım düşünce bu. duygu = pişmanlık. eylem ne =tekrar bagrdn babana nasıl olur bu ya istemdign bir şeyi nasıl yaparsn nasıl saçmalıktır bu ?. Bir diğeri anda kalamamaktır tum sebebi bu ne yaptıgını bilememekir. Sürekli şimdiki anı kaçırıyoruz. Geçmiş ve gelecekle ilgili düşünce plan tasarı yorumlar Sürekli Bizi andan alıp uzaklara götürüyor. Şimdi geçmiş geçmiştir silinmez yorumlanmaz karalanmaz yoruma kapalıdır kilitlenmiştir oldugu gibi kabul edip geçeceksin yorum yapmanın gıdıklamanın ugraşmanın ne anlamı var ? Gelecek ise gelecektir daha olmamıştır ve olamamış bir şey hakkında nasıl yorum yapabiliyorsun ? Gelecegi kimse bilemez herşey olacagına varır. Ve tuum bunları sen yaparken şimdiki anı hep kaçırısın sende ben de herkez kaçırır. Bugun 5 dk önce dünü düşündün yada geçmişteki anılarını iyi yada kötü ne oldu ? acı özlem gibi duyguları yaşattı. Neyse bunlar gitti geleceği düşündünn demi anı kaçırdın. Kısaca bugun yarını dusunursun sonra yarın gelir ertesi yarını dusunursun Sonsuz bir pi sayısı gibi gider bu kendi dusunsel dunyanda yaşarsın hiç gerçekleri göremezsin allahın koydugu 7 perdeye bir 8.sinide sen eklersen işte o zaman yaşamak bizler için ızdırap halini alıyor. Peki nasıl farkında olabiliriz anda kalarak tabiykide. Nasıl geçmişi geleceği düşünmeyi kurguları bırakıp şimdiye girebiliriz ? cevap= anda kalrak. eğer anda kalırsanız her şeyden önce var oldugunuzu hissedebilirseniz yaptıgınız her hareketin farkında olabilirseniz çevrenin farkında olabilrseniz zaten anda kalırsınz cunku tüm siz bunlarla ilgilenirken aklınız kaymaz saçmalıklara. Umarım sizlere ışık yakabilmişimdir. Tabiki önemli kısmı öncelikle farkındalıgı kavrayabilmek.İlk adım budur daha sonra Uygulamalara devam edersiniz. Oguzhan abi her noktasına değinmiş anlatmış sagolsun. Benmde çorbada bir tuzum olsun diye dusundum. sayfalarca kitap okumamıma hiç gerek yok WishDropper'in dediği gibi ama mantıgı bu kadar açık bilgiye rağmen kavrayamadım derseniz. Eckhard TOLLE'den devam etmenizi öneririm. Osho Din yönünden zayıf ve zayıflatıyor. Olayı çok büyütüyor nerdeyse farkındalıgı dine çevirmiş karmış katmış yanlıs hatırlamıyorsam kitabını çöpe atmıştım. |