![]() |
Nefesinden Üflediği Özümüz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nefesinden Üflediği ÖzümüzPek çok çeviride 'ruhumdan üfledi' diye geçmektedir ![]() Sen O'sun ![]() ![]() ![]() Üzerinde düşünülsün istedim ve bu konuda yazılı olan ayetleri listeledim ![]() Al-i İmran 49: Allah onu İsrailoğullarına bir Peygamber olarak gönderecek (ve o da onlara şöyle diyecek):"Şüphesiz ben size Rabbinizden bir mucize getirdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sad Suresi 72: "Onu şekillendirip içine ruhumdan üflediğim zaman onun için saygı ile eğilin ![]() Enbiya 91: Irzını korumuş olan kadını da (Meryem'i de hatırla ![]() ![]() ![]() Hicr Suresi 29: "Hani Rabbin meleklere, "Ben kuru bir çamurdan, şekillendirilmiş balçıktan bir insan yaratacağım Onu düzenleyip içine ruhumdan üflediğim zaman, onun için hemen saygıyla eğilin" demişti ![]() Secde 9: Sonra onu şekillendirip ona ruhundan üfledi ![]() ![]() Tahrim 12: Allah, bir de iffetini sapasağlam koruyan ve bizim de kendisine ruhumuzdan üflediğimiz, Rabbinin kelimelerini ve kitaplarını doğrulayan İmran kızı Meryem'i de (inananlara) örnek gösterdi ![]() ![]() Saygılar |
![]() |
![]() |
|