![]() |
Nefesinden Üflediği Özümüz
Pek çok çeviride 'ruhumdan üfledi' diye geçmektedir. Sen O'sun.O'nun bir parçasısın.İşte bu kadar Kıymetlisin. Üzerinde düşünülsün istedim ve bu konuda yazılı olan ayetleri listeledim. Al-i İmran 49: Allah onu İsrailoğullarına bir Peygamber olarak gönderecek (ve o da onlara şöyle diyecek):"Şüphesiz ben size Rabbinizden bir mucize getirdim. Ben çamurdan kuş şeklinde bir şey yapar, ona üflerim. O da Allah'ın izniyle hemen kuş oluverir. Körü ve alacalıyı iyileştiririm ve Allah'ın izniyle ölüleri diriltirim. Evlerinizde ne yiyip biriktirdiğinizi size haber veririm. Eğer mü'minler iseniz bunda sizin için elbette bir ibret vardır." Sad Suresi 72: "Onu şekillendirip içine ruhumdan üflediğim zaman onun için saygı ile eğilin." Enbiya 91: Irzını korumuş olan kadını da (Meryem'i de hatırla. Ona ruhumuzdan üflemiştik. Kendisini de oğlunu da alemlere (kudretimizi gösteren) birer delil yapmıştık. Hicr Suresi 29: "Hani Rabbin meleklere, "Ben kuru bir çamurdan, şekillendirilmiş balçıktan bir insan yaratacağım Onu düzenleyip içine ruhumdan üflediğim zaman, onun için hemen saygıyla eğilin" demişti. Secde 9: Sonra onu şekillendirip ona ruhundan üfledi. Sizin için işitme, görme ve idrak duygularını yarattı. Ne kadar az şükrediyorsunuz! Tahrim 12: Allah, bir de iffetini sapasağlam koruyan ve bizim de kendisine ruhumuzdan üflediğimiz, Rabbinin kelimelerini ve kitaplarını doğrulayan İmran kızı Meryem'i de (inananlara) örnek gösterdi. O itaat edenlerdendi. Saygılar |