Çamlıca Simidi |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Çamlıca Simidi
Bulamak için;
Diğer malzemeleri ekleyin, unu azar azar ilave edin Tam olarak 4-4,5 bardak un gidiyor Benim koyduğum yumurta boyları küçüktü 4 bardak tam geldi Siz yaptığınızda hamur ele yapışmadığı anda un miktari tamamdır İyice yoğurun ve üzerini örtün mayalanmaya bırakın Yarım saat kadar sonra hamurdan mandalinadan biraz büyük parçalar koparın Silindir şeklinde yuvarlayarak inceltin Uzun bir şerit yaptıktan sonra ikiye katlayın Kıvrım şekilde yuvarlayın Uçlarını iyice birleştirin Alt tarafa getirin gözükmesin Hepsini yaptıktan sonra su ve pekmezi karıstırın bir tabağa da bolca susam koyun Önce suya sonra susama bulayın Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye yerleştirin 200 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|