ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Çamlıca Simidi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1084197)

Şengül Şirin 01-15-2014 06:19 PM

Çamlıca Simidi
 
1 Eklenti(ler)
  • Bir paket yaş maya
  • 1 bardak ılık süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yaklaşık 4-4,5 bardak un
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1389799123




Bulamak için;
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • Yarım bardak su
  • Bolca susam
Maya, süt ve şekeri yoğurma kabında eritin. Diğer malzemeleri ekleyin, unu azar azar ilave edin. Tam olarak 4-4,5 bardak un gidiyor. Benim koyduğum yumurta boyları küçüktü 4 bardak tam geldi. Siz yaptığınızda hamur ele yapışmadığı anda un miktari tamamdır. İyice yoğurun ve üzerini örtün mayalanmaya bırakın. Yarım saat kadar sonra hamurdan mandalinadan biraz büyük parçalar koparın. Silindir şeklinde yuvarlayarak inceltin. Uzun bir şerit yaptıktan sonra ikiye katlayın. Kıvrım şekilde yuvarlayın.Uçlarını iyice birleştirin. Alt tarafa getirin gözükmesin. Hepsini yaptıktan sonra su ve pekmezi karıstırın bir tabağa da bolca susam koyun. Önce suya sonra susama bulayın. Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye yerleştirin. 200 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.