|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| için, koyulaşmaması, meyvelerin, renginin, yapılır |
Meyvelerin Renginin Koyulaşmaması İçin Ne Yapılır? |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyvelerin Renginin Koyulaşmaması İçin Ne Yapılır?Meyvelerin Renginin Koyulaşmaması İçin Ne Yapılır? Meyvelerinizin daha çok rengini korumasını istiyorsanız, kahverengileşmeyi önleyen yöntemler şunlar: # Asit kahverengileşmeyi yavaşlatır Bu yüzden phları 5 ten az olan limon gibi meyveler sayesinde ya da sirkeyle kahverengileşmeyi yavaşlatabilirsiniz![]() # Oksijen sebebiyle kahverengileştiği için hava almasını engellemek de bu reaksiyonu durdurur ![]() # Meyveleri ısıtırsanız da korumuş olursunuz fakat lezzet olarak değişirler ![]() # Meyvelerin soğutulması da koyulaşmayı durduran, ya da çok yavaşlatan yöntemlerdendir
|
|
|
|