![]() |
Meyvelerin Renginin Koyulaşmaması İçin Ne Yapılır?
Meyvelerin Renginin Koyulaşmaması İçin Ne Yapılır?
Meyvelerinizin daha çok rengini korumasını istiyorsanız, kahverengileşmeyi önleyen yöntemler şunlar: # Asit kahverengileşmeyi yavaşlatır. Bu yüzden phları 5 ten az olan limon gibi meyveler sayesinde ya da sirkeyle kahverengileşmeyi yavaşlatabilirsiniz. # Oksijen sebebiyle kahverengileştiği için hava almasını engellemek de bu reaksiyonu durdurur. # Meyveleri ısıtırsanız da korumuş olursunuz fakat lezzet olarak değişirler. # Meyvelerin soğutulması da koyulaşmayı durduran, ya da çok yavaşlatan yöntemlerdendir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.