ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Serbest Forum (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=151)
-   -   Meyvelerin Renginin Koyulaşmaması İçin Ne Yapılır? (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=485361)

Prof. Dr. Sinsi 08-18-2012 05:46 AM

Meyvelerin Renginin Koyulaşmaması İçin Ne Yapılır?
 
Meyvelerin Renginin Koyulaşmaması İçin Ne Yapılır?

Meyvelerinizin daha çok rengini korumasını istiyorsanız, kahverengileşmeyi önleyen yöntemler şunlar:
# Asit kahverengileşmeyi yavaşlatır. Bu yüzden phları 5 ten az olan limon gibi meyveler sayesinde ya da sirkeyle kahverengileşmeyi yavaşlatabilirsiniz.
# Oksijen sebebiyle kahverengileştiği için hava almasını engellemek de bu reaksiyonu durdurur.
# Meyveleri ısıtırsanız da korumuş olursunuz fakat lezzet olarak değişirler.
# Meyvelerin soğutulması da koyulaşmayı durduran, ya da çok yavaşlatan yöntemlerdendir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.