Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bilgiler, faydalı, konuda, olabilecek, pıratik

Her Konuda Faydalı Olabilecek Pıratik Bilgiler

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Her Konuda Faydalı Olabilecek Pıratik Bilgiler



Her Konuda Faydalı Olabilecek İlginç Püf Noktalar-Her Konuda Faydalı Olabilecek pratik Bİlgiler


* Donduracağınız gıdaların çok kalın bir tabaka halinde olmamasına özen gösterin

* Tane tane almak isteyeceğiniz yiyecekleri yine tane tane veya bir tepsiye yayarak dondurun

* Dondurucunuzu aşırı doldurmayın

* Dondurucuya yerleştireceğiniz yiyecekleri mutlaka streç film, dondurucu torbaları veya plastik saklama kapları kullanarak dondurucuya yerleştirin Doğrudan hava ile teması kesilen yiyeceklerin yüzeyi hasar görmeyecektir

* Dondurucunun içini hava sirkülasyonu engellenmeyecek biçimde düzenleyin

* Çözdürdüğünüz gıdaları asla tekrar dondurmayın

* Yiyeceklerdeki en ufak bir çözülme belirtisi durumunda hemen gerekli kontrolleri yaptırın Çözülüp tekrar donan yiyecekler ciddi gıda zehirlenmelerine neden olabilir

* Çözdürdüğünüz gıdaları bekletmeden hemen kullanın

* Dondurulmuş bir gıdayı çözdürmenin en iyi yolu, onu budolabının en alt rafında kendi kendine çözülmeye bırakmaktır Oda sıcaklığı ani ısı değişiminde neden olacağından yiyeceğin bozulmasına neden olabilir

* Uzun zaman kullanılan konserve açacakları artık işlevini görmüyorsa, bir gece sıvı yağda bekletin pasının gittiğini ve eski haline döndüğünü göreceksiniz

* Satın aldığınız kır çiçeklerinin daha uzun süre dayanarak vazoda güzelliklerini korumasını istiyorsanız, suyuna birkaç damla çamaşır suyu koyun Daha uzun ömürlü olacaklardır

* Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yıkamada bir gece soğuk suda bekletin, sonra yıkayın, çekmeyeceklerdir

* Hamur işi ile uğraştığınız zaman mutfağınızın tezgahı kirlenir İşiniz bitince tezgahı kolayca temizlemek için bir miktar tuz serpin ve nemli bir bezle silin Böylece tezgahınız kolayca temizlenecektir

* Duvar kağıtlarını yenilemek istediğinizde eski kağıtları çıkarmak her zaman sorun olur Ilık su dolu bir kaba bir miktar bulaşık deterjanı dökün ve karışıma batırdığınız süngerle duvar kağıtlarını silin, kolayca çıkacaklardır

* Evinizdeki menekşelerin daha çok çiçek vermesini istiyorsanız, toprağına yumurta kabukları karıştırın Böylece menekşeleriniz daha sağlıklı ve daha güzel çiçekler açacaktır

* Dirsek ve topuklarınızın sertleşmesini istemiyorsanız bir dilim limon ile ovun Böylece yumuşacık olacaklardır

* Eğer ayaklarınız çok ısınıp şişiyorsa onları saatlerce sıcak suda bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayın Bilekleriniz ve ayaklarınız şişmeyecektir

* Eğer cildiniz kuru ise bir muzu ezin, içerisine bir çay kaşığı bal veya bademyağı karıştırıp yüzünüze sürün Birkaç dakika bekleyip ılık su ile yıkayın

* Romatizma ağrılarınız tuttuğu zaman sabahları kuru üzümün suyunu çıkarın ve bir bardak için Çünkü üzüm suyu romatizmaya karşı doğal ilaçtır

* Teflon tavalardaki lekeleri çıkarmak için, bir bardak suya 2 çorba kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sirke karıştırın Tavanın içinde bu suyu 10 dakika kaynatın

* Paslanmaz çelik tencereniz matlaşırsa, biraz sirkeyi ateşe koyup ısıtın Sonra yumuşak bir bezi ılık sirkeye batırarak iyice ovun Sonra iyice durulayın

* Mikro dalga fırınlar zannedildiği gibi zararlı değildir aksine yemeklere zarar vermez Yiyeceklerin vitamin değerlerini daha çok muhafaza eder Yemekleri gereğinden çok ısıtıp bekletmek yüzünden oluşan bakterileri de engellemiş olur

* Toprak çömlek ve tencereler yeni alındıklarında küçük çatlaklar sebebiyle kırılma tehlikesiyle karşı karşıyadırlar Bunun için kullanmadan önce 3/4'ünü sirkeli sıcak suyla doldurun 24 saat bekletin ve soğuk suyla yıkayın

* Mart ayının ilk günlerinde bahçenizdeki gülün kökünün yanına yaklaşık 5 cm derinliğine bir diş sarmısak gömerseniz gülü yaz boyunca zararlı böceklerden korursunuz

* Şömine yada barbekü küllerini bahçenizde gübre olarak kullanabilirsiniz, üstelik bu çok faydalı

* Peynir kesmeden önce bıçağı soğuk suya tutarsanız hem peyniri daha kolay kesersiniz hem de bıçağınız daha kolay temizlenir

* Taze otları demeti ile birlikte akan suyun altında hafif ovuşturarak yıkayın Suyun altında birkaç kez silkeleyin Suyu kapatıp fazla suyunu atması için tekrar silkeleyip kağıt havlu üzerine çıkarın

* Temizlediğiniz taze otları buzdolabında 1 hafta kadar saklamak için saplarından ayırın Oda ısısında iyice kurumalarını bekleyin Dibine dörde katlanmış bir kağıt havluyu
yerleştirilmiş cam kavanoza koyun Ağızını sıkıca kapatarak buzdolabında saklayın

* Dibi fazla tutmuş bir çelik tencereyi temizlemek için tencerenin içine buzlu su koyun Tencereyi de kaynar suya oturtun Tutan kısmı elinizle çeke çeke tencereden ayırın

* Bıçaklarınızın uçlarının eğilmemesi için mutlaka ahşap bir bıçak saplama tahtası bulundurun Bu mevcut değilse şişe mantarlarını da bıçak uçlarını korumak için kullanabilirsiniz

* Teflon malzemeleri üst üste saklıyorsanız çizilmemeleri için araya kağıt havlu gibi yumuşak malzemeler döşeyin

* Fırınınızı her çalışma sonrasında hafif deterjanlı bir bez ile henüz ılıkken silin Böylece içeride biriken kiri kolayca temizleyebilirsiniz

* Bakır malzemelerinizdeki lekeleri çıkarmak için bir limon yarımını sofra tuzuna batırıp, bakırı bununla ovun Ardından durulayıp kurulayarak kullanın

* Kuru erzakların saklanacağı ideal sıcaklık 10-15 °C arasıdır

* Kullanacağınız saklama kabı ve kavanozları farklı renk grupları halinde seçerek, yiyeceklerinize renk kodları verebilirsiniz Örneğin kırmızı kapaklılarda bakliyat, mavi kapaklılarda baharat gibi

* Kuru erzak kavanozları üst üste konulabilecek şekilde seçilmelidir Böylelikle hem daha rahat malzemeler görülebilir Hem de alandan tasarruf sağlanır

* Kuru erzaklarınızı her zaman ağzı sıkı kapanan cam kavanozlarda saklayın Raf ömrü kısa olan malzemelerin üzerine tarihi gösteren etiketler yapıştırın

* Her zaman büyük hacimli kaplar kilerin alt kısmında yer almalı yukarı çıkıldıkça kap hacimleri küçülmelidir

* Soğan, patates, sarımsak gibi yiyecekler kuru erzak dolaplarında tutulmamalıdır Bunlar serin ve karanlık bir mekanda sepet veya kendi fileleri içerisinde muhafaza edilmelidirler Sarımsaklar ise örgü halindeyse asılabilir

* Yiyecekleri her zaman kapaklı saklama kaplarında buzdolabına kaldırın Kapak yok ise streç film gibi malzemeler kullanın

* Buzdolabındaki kokuları gidermek için 1 çorba kaşığı karbonatı 4 su bardağı ılık suda çözüp, bu su ile buzdolabınızı silin

* Yeni pişirdiğiniz yiyecekleri oda ısısına gelmeden buzdolabına kaldırmayın

* Buzdolabınızın ısısını +5 °C civarında tutun Dolabı aşırı doldurduracağınız takdirde bir süre evvelinden ısıyı biraz daha düşürün

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.