05-24-2008
|
#1
|
shiftless
|
Rizottolar Bence Nefis Denenmiştir.:)
ŞARAPLI RİZOTTO
Malzemeler - 400 gr Baldo Pirinç
- 3 bardak beyaz şarap
- 1 ufak soğan
- 1 ufak kereviz
- 60 gr Tereyağı
- 75 gr parmesan peyniri
- 1 litre et suyu
- Tuz, Karabiber
Yapılışı
Tereyağının 40 gr ile çok ufak doğradığınız soğan ve kerevizleri kavurunuz Kavrulmuş soğan kereviz karışımına yıkanıp süzülmüş pirincide katarak tencerede çevirmeye devam ediniz
Bir bardak şarap koyarak bu şarap uçana kadar kavurmaya ara vermeyiniz İkinci bardak sarapla bir kepçede et suyu ilave ediniz Bu şekilde sarap ve et suyunu pirinç tarafından emilmesini temin ediniz Bu arada tuz ve karabiberini koyunuz
Yaklaşık 20 - 25 dakikada pirinç suyunu çeker Risottoyu ateşten alıp kalan tereyağını kızdırın ve rende parmesan peyniri ile birlikte risottoya karıştırarak servise çıkarınız
Risotto taze pişmiş yenir, tekrar ısıtılması tavsiye edilmez
TAVUKLU VE MANTARLI RİZOTTO
Malzemeler
• 4 orta boy soğan
• 200 g konserve mantar
• 300 g haşlanmış ve kuşbaşı kesilmiş tavuk eti
• 100 g tereyağı
• 250 g uzun taneli pirinç
• 400 ml tavuk suyu
• 80 g parmesan peyniri
• Tuz ve karabiber
Tarif
Tereyağını sığ bir tencerenin içinde yüksek ateşte eritin
Doğranmış soğanları ilave edin, sık sık karıştırarak 3 dakika kadar pişirin Pirinci ilave ederek karıştırın Pirinç şeffaflaşınca mantarları ve şarabı ekleyin Suyunu tamamen çekene kadar yüksek ateşte üstünü kapatmadan pişirin
Kuşbaşı doğranmış tavukları ve yavaş yavaş tavuk suyunu ekleyin Tuzunu ve biberini koyun Orta ateşte 15 - 20 dakika demlendirin Üzerine parmesan peyniri serpin, karıştırın ve çok sıcak olarak servis yapın
JAMBONLU KREMALI RİZOTTO
Pirinç 500 gr
Jambon (yağsız) 300 gr
Tereyağı 100 gr
Parmesan peyniri 50 gr
Sıvı krema 300 gr
YAPILIŞI:Jambonun bir kısmını 2 santimetrelik şeritler halinde kesip süs için bir kenara ayırın Geri kalanını çok ince doğrayın Pirinci bol suda "al dente" kıvamında pişirin, suyunu süzüp tekrar parmesan peyniri ve doğranmış jambon ile tencereye koyun Ateşte hepsini karıştırın Bu arada taze sıvı kremayı çırpın Bunu da pirince ilave edip bir kepçe ile düz yada tahta bir kaşıkla karıştırmanız daha iyi olur Pilavı bir tabağa boşaltın Güzel yuvarlak bir şekil verip, küçük küçük doğranmış jambon ve şerit şerit kesmiş olduğunuz, gül şekli verilmiş jambon dilimleri ile süsleyin
SAFRANLI RİZOTTO
MALZEME:
Etsuyu 3 lt Pirinç 600 gr Safran 1 kaşıkDana iliği 50 gr Soğan (çok ince rendelenmiş küçük)1 adetBeyaz şarap 1 bardakTereyağı 200 gr Parmesan peyniri 200 gr
YAPILIŞI: Kalın dipli, küçük bir tencerede iliği çok hafif ateşte karıştırmadan haşlayın Kaşıkla köpüğünü alın, sonra suyunu dikkatlice, iliği tencerenin dibinde bırakarak başka bir tencereye alın Elde çok ince doğranmış soğanı tencereye katın Soğanı ilikle beraber ve kendi yağı içinde sarartmadan hafif ateşte biraz kavurun Pirinci ve safranı tencereye koyun ve karıştırın Pişimin başında pirince katılmış olan safran pirince iyice tadını verecektir Şarabın yarısını katın ve buharlaşıp suyunu çekmesini bekleyin Aynı işlemi tekrar edin Bu arada başka bir tencerede kaynattığınız et (ilik) suyundan önce azar azar bir kepçe dökün ve pirincin bu suyu iyice içmesini ve buharlaşmasını bekleyin Sonra aynı şekilde kepçe kepçe kalan etsuyunu karıştırarak pişinceye kadar yedirin pirince (yaklaşık 18 dakika) Ateşi söndürün, en son olarak servis yapmadan hemen önce taze rendelenmiş parmesan peynirini ve çiğ tereyağını ilave edip karıştırın :sm_sleep::sm_sleep::sm_sleep::sm_s leep:
__________________
:disco_leprechaun_th
|
|
|