Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
içli, köftemardin

İçli Köfte(Mardin)

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İçli Köfte(Mardin)



• 10 gr kitel bulguru

• 20 gr köftelik bulgur

• 30 gr irmik

• Tuz

• Kişniş

• 80 gr dana kıyma iç harç için: 200 gr kıyma

• 150 gr soğan

• Birer tutam karabiber ve yenibahar


Hazırlanışı:

Bulgur ve irmik suyla ıslatılır, dana kıyması ilave edilir Yoğurularak hamur elde edilir Tuz ve kişniş ilave edilir Mandalina büyüklüğünde parçalar alınıp, elde açılır İçerisine kavrulmuş iç harç konulur, kapatılır Avuç içinde bastırarak genişletilir Tuzlu suda 7 dakika haşlanılır Haşlandıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve ceviz ile servis edilir


ELELE

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.