![]() |
İçli Köfte(Mardin)
• 10 gr kitel bulguru
• 20 gr köftelik bulgur • 30 gr irmik • Tuz • Kişniş • 80 gr dana kıyma iç harç için: 200 gr kıyma • 150 gr soğan • Birer tutam karabiber ve yenibahar Hazırlanışı: Bulgur ve irmik suyla ıslatılır, dana kıyması ilave edilir. Yoğurularak hamur elde edilir. Tuz ve kişniş ilave edilir. Mandalina büyüklüğünde parçalar alınıp, elde açılır. İçerisine kavrulmuş iç harç konulur, kapatılır. Avuç içinde bastırarak genişletilir. Tuzlu suda 7 dakika haşlanılır. Haşlandıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve ceviz ile servis edilir. ELELE |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.