Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kaymaçina

Kaymaçina

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaçina



meşhur Arnavut tatlısı Kaymaçina


Malzemeler


1 kilo süt

7 adet yumurta

2 su bardağı toz şeker


Yapılışı


Çırpma işinide yapabileceğiniz derince bir kaba yumurtaların hepsini kırın Toz şekeri üzerine ilâve edin ve köpük köpük olana kadar çırpın Sonra sütü katıp çırpmaya devam edin Çok iyi çırpmak gerekiyor Daha sonra cam bir kaba koyun, geniş olmayan orta büyüklükte tepside olur, orta hararetli fırında bir saat kadar pişirin


Tatlının üzerinde kahverengi gözenekler oluşması tercih nedenidir ( Genellikle ineklerin üzerinde ki desenler gibi olur)


Ve soğuyunca güzel bir tabakta ikram edin




bana ılgınc geldı paylasmak ıstedımmm



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.