![]() |
Kaymaçina
meşhur Arnavut tatlısı Kaymaçina
Malzemeler 1 kilo süt 7 adet yumurta 2 su bardağı toz şeker Yapılışı Çırpma işinide yapabileceğiniz derince bir kaba yumurtaların hepsini kırın. Toz şekeri üzerine ilâve edin ve köpük köpük olana kadar çırpın. Sonra sütü katıp çırpmaya devam edin. Çok iyi çırpmak gerekiyor. Daha sonra cam bir kaba koyun, geniş olmayan orta büyüklükte tepside olur, orta hararetli fırında bir saat kadar pişirin . Tatlının üzerinde kahverengi gözenekler oluşması tercih nedenidir ( Genellikle ineklerin üzerinde ki desenler gibi olur) Ve soğuyunca güzel bir tabakta ikram edin bana ılgınc geldı paylasmak ıstedımmm |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.