Eşbabiye Kuru Kayısı Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Eşbabiye Kuru Kayısı TatlısıEşbabiye Kuru Kayısı Tatlısı ![]() Etkinliğe yetiştiremediğimiz bir tatlıyı da yapmış olduk Bu tatlı bizde "Eşbabiye" olarak biliniyor Google'da aratınca kuru kayısı olarak çıktı fakat Doğu Anadolu'da Diyarbakır, Çemişkezek kültürünü anlatan sayfalarda bulabilirsiniz Yalnız Malatya'da erik kurusuna deniyormuş Google'ın yalancısıyım Malzemeler; 500 gr kuru kayısı350 gr toz şeker200 gr tereyağ1 su bardağı su 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi Hazırlanışı;[*]Kayısılar seçilir, bir kaç kere yıkanır [*]Bir tencereye kayısılar, su, şeker ve tereyağ konulur [*]Kayısılar ezilmeden arada karıştırarak pişirilir Suyunu çekince ateşten alınır [*]Dövülmüş cevizle süslenir
|
|
|
|