ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Eşbabiye Kuru Kayısı Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=430256)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 01:27 AM

Eşbabiye Kuru Kayısı Tatlısı
 
Eşbabiye Kuru Kayısı Tatlısı

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Etkinliğe yetiştiremediğimiz bir tatlıyı da yapmış olduk. Bu tatlı bizde "Eşbabiye" olarak biliniyor. Google'da aratınca kuru kayısı olarak çıktı fakat Doğu Anadolu'da Diyarbakır, Çemişkezek kültürünü anlatan sayfalarda bulabilirsiniz. Yalnız Malatya'da erik kurusuna deniyormuş. Google'ın yalancısıyım.

Malzemeler;


500 gr. kuru kayısı

350 gr. toz şeker

200 gr. tereyağ

1 su bardağı su

1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Hazırlanışı;[*]Kayısılar seçilir, bir kaç kere yıkanır.[*]Bir tencereye kayısılar, su, şeker ve tereyağ konulur.[*]Kayısılar ezilmeden arada karıştırarak pişirilir.Suyunu çekince ateşten alınır.[*]Dövülmüş cevizle süslenir


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.