![]() |
Eşbabiye Kuru Kayısı Tatlısı
Eşbabiye Kuru Kayısı Tatlısı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Etkinliğe yetiştiremediğimiz bir tatlıyı da yapmış olduk. Bu tatlı bizde "Eşbabiye" olarak biliniyor. Google'da aratınca kuru kayısı olarak çıktı fakat Doğu Anadolu'da Diyarbakır, Çemişkezek kültürünü anlatan sayfalarda bulabilirsiniz. Yalnız Malatya'da erik kurusuna deniyormuş. Google'ın yalancısıyım. Malzemeler; 500 gr. kuru kayısı 350 gr. toz şeker 200 gr. tereyağ 1 su bardağı su 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi Hazırlanışı;[*]Kayısılar seçilir, bir kaç kere yıkanır.[*]Bir tencereye kayısılar, su, şeker ve tereyağ konulur.[*]Kayısılar ezilmeden arada karıştırarak pişirilir.Suyunu çekince ateşten alınır.[*]Dövülmüş cevizle süslenir |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.