Gül Tatlısı - Gül Tatlısı Yapılış Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Tatlısı - Gül Tatlısı Yapılış Tarifi Hamur malzemelerini yoğurup dinlendirin Hamuru 30 bezeye ayırın Her bir bezeyi nişastayla servis tabağı kadar açın [*]Üzerlerine bolca ceviz serpin Açtığınız hamurun önce üst kısmını işaret parmağınızla ortaya kadar ittirerek toplayın [*]Alt tarafını da aynı şekilde toplayın Daha sonra karşılıklı yan kenarları ortaya toplayarak bir artı şekli (papatya) elde edin [*]Ortaya çıkan papatya şeklinin kenarlarını üstüne kapatın (Dört kenarı üstüne kapatın, cevizler gözükmesin )[*]İşlem bitince elinizi spatula gibi kullanarak tepsiye ters çevirerek dizin Hepsi için aynı işlemi tekrarlayın Bitince tepsinin üzerine eritilmiş 250 gr tereyağını gezdirin 190 C'de üzeri kızarana kadar pişirin [*]Pişince, sıcak tepsinin üzerine soğuk şerbeti gezdirin [/list]
|
|
|
|