Hardallı Kuzu Pirzolası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hardallı Kuzu PirzolasıHardallı Kuzu Pirzolası (4 Kişilik) Malzemeler: 4 büyük veya 8 küçük kuzu pirzolası Tuz ve karabiber Taze maydanoz, süslemek için Hardal sosu için: 1 yemek kaşığı hardal 2 yemek kaşığı soya sosu 1 diş sarmısak, ezilmiş 2 çay kaşığı zeytinyağı HAZIRLANIŞI : Pirzolaları bir kızartma kabına koyup tuz ve biberleyin ![]() Hardal sosunu hazırlayın Küçük bir köşede hardalı, soya sosunu ve sarımsağı çırparak karıştırın Yağı azar azar damlatarak ekleyin![]() Sosu pirzolaların üstüne yayın ve serin bir yerde 2 saat bekletin ![]() Fırını 190C'ye ısıtın ![]() Kızartma kabını fırına koyup, pirzolaları 25 dakika, bir kez çevirerek pişirin ![]() Pirzolaları servis tabağına alıp taze maydanozla süsleyerek servis yapın ![]() DİKKAT: Pişirme süresi boyunca pirzolalar ilk yarısında çevrilmeli, aksi takdirde etin üstünde sert bir kabuk oluşur ![]() SERVİS ÖNERİLERİ: Kabakla veya yeşil fasulyeyle, yeşil salata ve fırında patatesle sunabilirsiniz |
|
|
|