İrmikli Şeftali Tatlısı Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İrmikli Şeftali Tatlısı Tarifi Yapılışıİrmikli Şeftali Hazırlanışı - Tatlı Tarfileri - İrmikli Tatlı Hazırlanışı Malzemeler 2 su bardağı şeftali suyu 2 su bardağı irmik 2 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı margarin Üzeri İçin; 2 adet şeftali # İlk işlem olarak şeftalilerin kabukları soyulur Ortadan ikiye kesilir, çekirdekleri çıkartılır ve dilimlenir![]() # Orta büyüklükteki kek kalıbı yada cam bir kap hafif ıslatılır Doğranan şeftaliler düzgün bir şekilde dizilir Bir kenara bırakılır![]() # Bir tencereye şeftali suyu, su, irmik ve toz şeker konur, önce soğuk olarak karıştırılır Daha sonra orta ateşli ocakta sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir![]() # Ateşten alına irmikli karışıma margarin eklenir, iyice karıştırılır Önceden hazırlanmış şeftali dilimlerinin üzerine dökülür, üzeri düzeltilir, buzdolabının alt rafına yerleştirilir![]() # Yaklaşık 4 yada 5 saat sonra servis tabağına ters çevrilir, dilimlenerek servise sunulur
|
|
|
|