Ravioli (İtalyan Mantısı) Tarifi, Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ravioli (İtalyan Mantısı) Tarifi, YapılışıMalzemeler: (2 kişilik) ![]() Hamuru için: 3 yumurta 3 su bardağı un (her yumurtaya 100 gr un olarak düşünebilirsiniz)1 yemek kaşığı zeytinyağ İçi için: 100 gr ricotta peyniri100 gr cheddar peyniri yarım limonun kabuğu 1 yemek kaşığı ince doğranmış mercan köşk (kurutulmuşuda kullanılabilir kurusu kullanılacaksa 1 tatlı kaşığı)Üstü için: 3-4 yaprak taze fesleğen 3-4 yaprak taze ada çayı 3-4 yaprak tarhun 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ 100 gr parmesanHazırlanışı: 1- Rondoda yumurta ve unu karıştırın Sonra ufak ufak olan hamuru ezerek ve yoğurarak ele yapışmayan bir hamur meydana getirin 15 dakika bekletin![]() 2- Diğer tarafta iç malzemelerini karıştırın 3- Hamuru 4′e bölün Her bir parçayı uzunlamasına açın Olabildiğince mantı gibi ince açın Ama sakın un dökerek açmayın Ozaman hamuru yapıştıramayız Açtığınız parçaya eni ve boyu 3 sm olacak şekilde ayarlayarak iç malzemeleri koyup üstünü kapatın Aynı mantı gibi Bastırın, sonra kare şeklinde tırtıklı bıçağınızla kesin Kaynamış suya atıp 4 – 5 dakika pişirin Daha fazla değil![]() 4- Diğer tarafta zeytinyağını bir tavaya alın Üzerine taze fesleğen, ada çayı, tarhun yapraklarını atıp cozur cozur kızarmasını bekleyin Sonra tavanın altını kapatıp Yapraklar sertleşecek Yaprakları kenara alın ve o baharatlı yağın içine 5 dakika pişmiş olan raviolileri suyunu süzere ekleyin Üzerine parmesanı ekleyip karıştırın Parmesan erimeli Sonra servis tabağına alın ve üstünü o baharat yapraklarıyla süsleyin![]() Kaynak:Mis gibi haber7 |
|
|
|