![]() |
Ravioli (İtalyan Mantısı) Tarifi, Yapılışı
Malzemeler: (2 kişilik)
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Hamuru için: 3 yumurta 3 su bardağı un (her yumurtaya 100 gr. un olarak düşünebilirsiniz) 1 yemek kaşığı zeytinyağ İçi için: 100 gr. ricotta peyniri 100 gr cheddar peyniri yarım limonun kabuğu 1 yemek kaşığı ince doğranmış mercan köşk. (kurutulmuşuda kullanılabilir. kurusu kullanılacaksa 1 tatlı kaşığı) Üstü için: 3-4 yaprak taze fesleğen 3-4 yaprak taze ada çayı 3-4 yaprak tarhun 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ 100 gr. parmesan Hazırlanışı: 1- Rondoda yumurta ve unu karıştırın. Sonra ufak ufak olan hamuru ezerek ve yoğurarak ele yapışmayan bir hamur meydana getirin. 15 dakika bekletin. 2- Diğer tarafta iç malzemelerini karıştırın 3- Hamuru 4′e bölün. Her bir parçayı uzunlamasına açın. Olabildiğince mantı gibi ince açın. Ama sakın un dökerek açmayın. Ozaman hamuru yapıştıramayız. Açtığınız parçaya eni ve boyu 3 sm olacak şekilde ayarlayarak iç malzemeleri koyup üstünü kapatın. Aynı mantı gibi. Bastırın, sonra kare şeklinde tırtıklı bıçağınızla kesin. Kaynamış suya atıp 4 – 5 dakika pişirin. Daha fazla değil. 4- Diğer tarafta zeytinyağını bir tavaya alın. Üzerine taze fesleğen, ada çayı, tarhun yapraklarını atıp cozur cozur kızarmasını bekleyin. Sonra tavanın altını kapatıp. Yapraklar sertleşecek. Yaprakları kenara alın ve o baharatlı yağın içine 5 dakika pişmiş olan raviolileri suyunu süzere ekleyin. Üzerine parmesanı ekleyip karıştırın. Parmesan erimeli. Sonra servis tabağına alın ve üstünü o baharat yapraklarıyla süsleyin. Kaynak:Mis gibi haber7 |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.