ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ravioli (İtalyan Mantısı) Tarifi, Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=427498)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:30 AM

Ravioli (İtalyan Mantısı) Tarifi, Yapılışı
 
Malzemeler: (2 kişilik)
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Hamuru için:



3 yumurta

3 su bardağı un (her yumurtaya 100 gr. un olarak düşünebilirsiniz)

1 yemek kaşığı zeytinyağ



İçi için:



100 gr. ricotta peyniri

100 gr cheddar peyniri

yarım limonun kabuğu

1 yemek kaşığı ince doğranmış mercan köşk. (kurutulmuşuda kullanılabilir. kurusu kullanılacaksa 1 tatlı kaşığı)



Üstü için:



3-4 yaprak taze fesleğen

3-4 yaprak taze ada çayı

3-4 yaprak tarhun

4-5 yemek kaşığı zeytinyağ

100 gr. parmesan



Hazırlanışı:



1- Rondoda yumurta ve unu karıştırın. Sonra ufak ufak olan hamuru ezerek ve yoğurarak ele yapışmayan bir hamur meydana getirin. 15 dakika bekletin.

2- Diğer tarafta iç malzemelerini karıştırın

3- Hamuru 4′e bölün. Her bir parçayı uzunlamasına açın. Olabildiğince mantı gibi ince açın. Ama sakın un dökerek açmayın. Ozaman hamuru yapıştıramayız. Açtığınız parçaya eni ve boyu 3 sm olacak şekilde ayarlayarak iç malzemeleri koyup üstünü kapatın. Aynı mantı gibi. Bastırın, sonra kare şeklinde tırtıklı bıçağınızla kesin. Kaynamış suya atıp 4 – 5 dakika pişirin. Daha fazla değil.

4- Diğer tarafta zeytinyağını bir tavaya alın. Üzerine taze fesleğen, ada çayı, tarhun yapraklarını atıp cozur cozur kızarmasını bekleyin. Sonra tavanın altını kapatıp. Yapraklar sertleşecek. Yaprakları kenara alın ve o baharatlı yağın içine 5 dakika pişmiş olan raviolileri suyunu süzere ekleyin. Üzerine parmesanı ekleyip karıştırın. Parmesan erimeli. Sonra servis tabağına alın ve üstünü o baharat yapraklarıyla süsleyin.



Kaynak:Mis gibi haber7


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.