![]() |
Şerbetli Yoğurt Tatlısı Tarifi,Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şerbetli Yoğurt Tatlısı Tarifi,YapılışıŞerbetli Yoğurt Tatlısı - Şerbetli Yoğurt Tatlısı Tarifi - Şerbetli Yoğurt Tatlısı Yapılışı Malzemeler Hamuru için 3 adet yumurta 1 çay bardağı toz şeker 3 çay bardağı yoğurt 3 çay bardağı un 3 çay bardağı irmik 1 çay bardağı sıvıyağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Şerbeti için 4 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su Çeyrek limonun suyu Üzeri için 1 su bardağı soğuk Hindistan cevizi ![]() Hazırlanışı Tatlının şerbetini hazırlamak için su ve şekeri orta boy tencereye alın ![]() Arada bir karıştırarak kaynayana kadar pişirin ![]() Şerbeti ocaktan indirmeden 5 dakika önce limon suyunu ekleyip karıştırın ![]() Şerbetin soğuması için kenarda bekletin ![]() Çırpma kabına yumurta ve toz şekeri alıp köpürene dek mikserle çırpın ![]() Yoğurt ve sıvıyağ ilave edip çırpmaya devam edin ![]() Un irmik kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla iyice karıştırın ![]() Orta derinlikte fırın tepsisini yağlayıp karışımı tepsiye boşaltın ![]() Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin ![]() Pişen tatlı kekini fırından çıkarıp üzerine bir bardak soğuk su dökün ![]() Soğumuş şerbeti tatlının her bölgesine gelecek şekilde üzerinde gezdirin ![]() Tepsinin üzerini örtüp şerbeti çekmesini sağlayın ![]() Tatlı şerbeti iyice çektikten sonra üzerine Hindistan cevizi serpip dilimleyerek servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|