Güveçte Balık Süre: : 65-70 Dk. Malzemeler: • 5 Adet Orta Boy Levrek • 2 Adet Patate |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güveçte Balık Süre: : 65-70 Dk. Malzemeler: • 5 Adet Orta Boy Levrek • 2 Adet PatateGüveçte Balık Süre: : 65-70 dk Malzemeler: • 5 adet orta boy Levrek • 2 adet Patates • 1 adet Soğan • 7 adet Defne Yaprağı • 3-4 diş Sarımsak • 1 5 adet Limon • 1 çay bardağı Sıvıyağ • 2 çay kaşığı Karabiber • 2 çay kaşığı Tuz Hazırlaniş:Lüferleri bıçakla kılçıklarına değecek şekilde paralel olarak çizin Bir kapta sıvı yağı Çizmiş olduğunuz balıkları bu sosun içinde 1 saat kadar bekletin Balıklara tat vermesi için güvecin iç kısmına defne yapraklarını dizin Üzerlerine levrekleri yerleştirin Aralarına piyazlık doğranmış soğanları Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirip servis yapın
|
|
|
|