Sadrazam Lokması Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sadrazam Lokması Tarifi YapılışıSadrazam Lokması Tarifi - Sadrazam Lokması Yapılışı - Sadrazam Lokması Nasıl Yapılır - Sadrazam Lokması Malzemeleri 250 gr kuru kayısı6 adet pötibör bisküvi 1 çorba kaşığı badem 1 çorba kaşığı tahin 1 çorba kaşığı pudra şekeri 1 tatlı kaşığı bal 5-6 adet susamlı akide şekeri Kuru kayısıyı 2 saat sıcak suda bekletin, ayri bir yerde bisküvileri ufalayın Bademi dverek toz haline getirin, daha sonra bademi, tahin ve pudra şekerini ufalanmış bisküvilere ekleyip karıştırın Bu karışımı kayısıların içine doldurun 1 tatlı kaşığı balı yarım kahve fincanı sıcak suda eriterek sos yapın Kayısıları bu sosa batark ıslatın, tabağa dizin Bir yerde 5-6 adet susamlı akide şekerini dövün Kayısıları şekere bulayın Servis yapın
|
|
|
|