![]() |
Sadrazam Lokması Tarifi Yapılışı
Sadrazam Lokması Tarifi - Sadrazam Lokması Yapılışı - Sadrazam Lokması Nasıl Yapılır - Sadrazam Lokması Malzemeleri
250 gr. kuru kayısı 6 adet pötibör bisküvi 1 çorba kaşığı badem 1 çorba kaşığı tahin 1 çorba kaşığı pudra şekeri 1 tatlı kaşığı bal 5-6 adet susamlı akide şekeri Kuru kayısıyı 2 saat sıcak suda bekletin, ayri bir yerde bisküvileri ufalayın. Bademi dverek toz haline getirin, daha sonra bademi, tahin ve pudra şekerini ufalanmış bisküvilere ekleyip karıştırın. Bu karışımı kayısıların içine doldurun. 1 tatlı kaşığı balı yarım kahve fincanı sıcak suda eriterek sos yapın. Kayısıları bu sosa batark ıslatın, tabağa dizin. Bir yerde 5-6 adet susamlı akide şekerini dövün. Kayısıları şekere bulayın. Servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.