![]() |
Bezelyeli Patates Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bezelyeli Patates Tarifi YapılışıBezelyeli Patates Tarifi - Bezelyeli Patates Yapılışı - Bezelyeli Patates Malzemeleri ![]() * 600 g patates (kabukları soyulup, her biri iri zar biçiminde doğranmış) * 2 tatlı kaşığı bal * 3 çorba kaşığı elma sirkesi * 1/4 tatlı kaşığı kırmızıbiber * 1/2 tatlı kaşığı tarçın * 1 1/2 çorba kaşığı ayçiçek yağı * 2 orta boy soğan (doğranmış) * 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı * 1/4 tatlı kaşığı tuz * 125 g iç bezelye Bal, sirkenin 2 çorba kaşığı, kırmızıbiber ve tarçını bir kâsede karıştırıp, bir kenara bırakın ![]() Ayçiçek yağını bir tencereye koyup, tencereyi kısık ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kâsedeki ballı karışımı tencereye ekleyip, sürekli karıştırarak, karışımı 1-2 dakika daha pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|