![]() |
Mardin Usulü Kaburga Dolması Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mardin Usulü Kaburga Dolması Tarifi YapılışıMardin Usulü Kaburga Dolması Tarifi-Mardin Usulü Kaburga Dolması Yapılışı-Mardin Usulü Kaburga Dolması Malzemeleri Mardin Usulü Kaburga Dolması MALZEMELER iç pilav malzemeleri : 1 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı rendelenmiş badem 1 demet maydanoz (ince kıyılmış) 1 su bardağı su 2 çay kaşığı kırmızı pulbiber 1 yemek kaşığı karareyhan ½ çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz kaburga malzemeleri: 1,5 kg kaburga eti ½ yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı karabiber 3 su bardağı su HAZIRLANIŞI iç pilavın hazırlanışı: Pirinç ile bademi tereyağında kavurun ![]() Kavrulmuş pirinç-badem karışımının yarısını bir kenara ayırın ![]() Diğer yarısına suyu ilave ederek haşlayın ![]() Haşlanan pilavı soğutun ve üzerine pulbiber, karabiber, maydanoz, karareyhan ve kenara ayırdığınız pirinç karışımını ekleyin, iyice karıştırın ![]() kaburganın hazırlanışı: Kaburganın içine pilavı doldurup iğne iplikle dikin ![]() Bir tencerenin içine kaburgayı koyarak yaklaşık 110-120 dakika haşlayıp sudan çıkarın ![]() kadar pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|