![]() |
Mardin Usulü Kaburga Dolması Tarifi Yapılışı
Mardin Usulü Kaburga Dolması Tarifi-Mardin Usulü Kaburga Dolması Yapılışı-Mardin Usulü Kaburga Dolması Malzemeleri
Mardin Usulü Kaburga Dolması MALZEMELER iç pilav malzemeleri : 1 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı rendelenmiş badem 1 demet maydanoz (ince kıyılmış) 1 su bardağı su 2 çay kaşığı kırmızı pulbiber 1 yemek kaşığı karareyhan ½ çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz kaburga malzemeleri: 1,5 kg kaburga eti ½ yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı karabiber 3 su bardağı su HAZIRLANIŞI iç pilavın hazırlanışı: Pirinç ile bademi tereyağında kavurun. Kavrulmuş pirinç-badem karışımının yarısını bir kenara ayırın. Diğer yarısına suyu ilave ederek haşlayın . Haşlanan pilavı soğutun ve üzerine pulbiber, karabiber, maydanoz, karareyhan ve kenara ayırdığınız pirinç karışımını ekleyin, iyice karıştırın. kaburganın hazırlanışı: Kaburganın içine pilavı doldurup iğne iplikle dikin. Bir tencerenin içine kaburgayı koyarak yaklaşık 110-120 dakika haşlayıp sudan çıkarın. Daha sonra orta ısıdaki fırınla 25-30 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.