Tandır Böreği Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tandır Böreği Tarifi YapılışıTandır Böreği Tarifi - Tandır Böreği Nasıl Yapılır - Tandır Böreği Malzemeleri Malzemeler Hamuru için * 1 yemek kaşığı kuru maya * 1 su bardağı ılık su ya da su+süt karışımı * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 tatlı kaşığı şeker * Alabildiği kadar un Harcı için * 350-400 gr kıyma* 2 adet kuru soğan * 2 yemek kaşığı sıvı yağ * Tuz, karabiber, pul biber, kuru nane * 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz Üstü için * Susam * 1 adet yumurta Hazırlanışı * İlk olarak hamuru hazırlayın Bunun için; mayayı şekerle birlikta ılık suyun içine koyup 10 dakika kadar bekleyin![]() * Daha sonra bu karışımı yoğurma kabımına alıp, tuz ve azar azar un ekleyerek açılabilecek kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun ![]() * Diğer tarafta tereyağı ya da margarini eritip ocaktan alalım ve içine 2 kaşık tahini ilave edin ve karıştırarak sıcak yağın içinde erimesini sağlayın ![]() * Hamuru üç eşit parçaya bölüp oklava yardımıyla açın Her bir parçanın içine tahinli karışımdan sürüp rulo yapalım ve daha sonra bu ruloyu kendi etrafında saralım![]() * Her bir parçayı buzdolabına koyup 20 dakika kadar (yağ donana kadar) bekletin Hamurların hazır olmasını beklerken harcı hazırlayın![]() * Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavuralım ![]() * Daha sonra kıymayı, kıyma biraz kavrulunca tuzu ve baharatları koyup pişirelim ![]() * Ocaktan alıp ince kıyılmış maydanozu ekleyin Bu arada dolapta bekleyen hamurları birer birer çıkartıp oklava yardımıyla tepsinin büyüklüğüne göre açın![]() * İlk yufkayı yağlanmış tepsiye serip kıymalı harcımızın yarısını koyun ![]() * İkinci yufkayı bunun üzerine, kalan harcı ikinci yufkanın üzerine ve en üste de üçüncü yufkayı koyun ![]() * Kare kare kesip üzerine yumurta sürelim ve susam serpin ![]() * 200 derecede üzeri kızarana kadar (30 dakika civarında) pişirin ![]() |
|
|
|