ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tandır Böreği Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=429437)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:53 AM

Tandır Böreği Tarifi Yapılışı
 
Tandır Böreği Tarifi - Tandır Böreği Nasıl Yapılır - Tandır Böreği Malzemeleri



Malzemeler
Hamuru için

* 1 yemek kaşığı kuru maya
* 1 su bardağı ılık su ya da su+süt karışımı
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı şeker
* Alabildiği kadar un

Harcı için

* 350-400 gr. kıyma
* 2 adet kuru soğan
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* Tuz, karabiber, pul biber, kuru nane
* 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz

Üstü için

* Susam
* 1 adet yumurta

Hazırlanışı

* İlk olarak hamuru hazırlayın. Bunun için; mayayı şekerle birlikta ılık suyun içine koyup 10 dakika kadar bekleyin.
* Daha sonra bu karışımı yoğurma kabımına alıp, tuz ve azar azar un ekleyerek açılabilecek kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun.
* Diğer tarafta tereyağı ya da margarini eritip ocaktan alalım ve içine 2 kaşık tahini ilave edin ve karıştırarak sıcak yağın içinde erimesini sağlayın.
* Hamuru üç eşit parçaya bölüp oklava yardımıyla açın. Her bir parçanın içine tahinli karışımdan sürüp rulo yapalım ve daha sonra bu ruloyu kendi etrafında saralım.
* Her bir parçayı buzdolabına koyup 20 dakika kadar (yağ donana kadar) bekletin. Hamurların hazır olmasını beklerken harcı hazırlayın.
* Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
* Daha sonra kıymayı, kıyma biraz kavrulunca tuzu ve baharatları koyup pişirelim.
* Ocaktan alıp ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Bu arada dolapta bekleyen hamurları birer birer çıkartıp oklava yardımıyla tepsinin büyüklüğüne göre açın.
* İlk yufkayı yağlanmış tepsiye serip kıymalı harcımızın yarısını koyun.
* İkinci yufkayı bunun üzerine, kalan harcı ikinci yufkanın üzerine ve en üste de üçüncü yufkayı koyun.
* Kare kare kesip üzerine yumurta sürelim ve susam serpin.
* 200 derecede üzeri kızarana kadar (30 dakika civarında) pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.