![]() |
Vanilyalı İncir Reçeli Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vanilyalı İncir Reçeli Tarifi Yapılışıincir reçeli nasıl yapılır - incirden reçel yapımı - olgun incir reçeli - ham incir reçeli - incir reçeli tatifi - baba incir ne demektir Malzemeler: Yarım kg ham incir 2 su bardağı şeker 2-2,5 su bardağı su 1 çay kaşığı limon suyu 1 paket vanilya Yapılışı: İlk işlem olarak incir ağacının ilk verdiği mahsul olan ham incirler soyulur ![]() Bir tencereye bol miktarda su konur, kaynatılır ve soyulan incirler atılır ![]() Tam pişmeden, sadece yumuşayacak kadar haşlanır ![]() Bu arada başka bir tencereye şeker ve su konur, orta ateşte koyulaşana kadar pişirilir ![]() Şerbet kıvam alınca limon tuzu katılır ![]() İncirler kaynayan sudan alınır ![]() ![]() Ateşten alamadan hemen önce vanilya katılır, karıştırılır ![]() Ocak kapatılır, reçel tencerede soğutulur ![]() ![]() Not: Ağacın ilk veren incir mahsulune "baba incir" de denir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|