Kivi Reçeli Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kivi Reçeli Tarifi YapılışıKivi Reçeli Tarifi - Kivi Reçeli Nasıl Yapılır - Kivi Reçeli Malzemeleri Malzemeler: 1 kg kivi800 gr şeker1 limon suyu Hazırlanışı: * Kabuklarını soyup yarım ay şeklinde ince doğradım ve kaynatacağım tencereye aldım ![]() * Şekeri üzerine döküp ezilmemesine dikkat ederek hafifce karıştırdım ![]() * Kapağını kapatarak sulanması için 10-12 saat beklettim ![]() * Ocağa alarak kaynamaya bıraktım ![]() * Kaynamaya başladığı an ocağı kıstım ve limon suyunu ilave ederek kaynatmaya devam ettim ![]() * Ben koyu kıvam reçellerden hoşlanıyorum Ekmeğe sürüldüğünde ekmekten akmamalı![]() * Reçel yaparken hiç kıvam yoklaması yapmam Tüm tencere baloncuklarla kapladığı an hiç beklemeden ocağı kapattım![]() * Reçel baloncuklar yapmaya başlayacak ve çok geçmeden tüm tencere baloncuklarla kaplanacaktır Tüm tencere baloncuklarla kaplandığı an ocak kapatılmadır Bu şekilde 1 dk bile fazla kaynaması çok sert olmasını sağlayacağı için baloncuk yapmaya başladığında gözünüzü üzerinde ayırmayın * Bazı kişiler daha sıvı reçeli seviyor fakat benim reçelim ekmeğin üzerinden akmamalı ![]() * Eğer gözünüzden kaçmış fazla kaynamışsa biraz su ilavesiyle aynı aşamaya gelene kadar tekrar kaynatmak ![]() Püf noktası: TENCERENİN TÜM YÜZEYİ BALONCUK OLDUĞU AN OCAĞI KAPAMAKTIR
|
|
|
|