Yeşil Elbise.. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeşil Elbise..Yolda karşılastığımızda ezan okunuyordu ![]() -Gel seni camiye götüreyim, dedim Bugün Cuma biliyorsun![]() Daha önceki tekliflerimi de reddettigi için: -Sen de benim camiye gitmediğimi biliyorsun, dedi ![]() -Biliyorum ama, dedim Sebebini de merak ediyorum![]() -Ne bileyim olmuyor işte, diye karsilik verdi Belki cevrenin de tesiri var Hem pantalonumun ütüsü bozulup dizleri aşınır diye endişe ediyorum İster istemez gülerek:-Herhalde şaka yapıyorsun, dedim Bunun için cami terkedilir mi hiç?-Ciddi söylüyorum, dedi Giyimime ve özellikle "yeşil" e çok düskün biri olduğumu bilirsin Gerçekten de öyleydi Giydiği birbirinden güzel elbiseleri mutlaka yeşilin bir başka tonundan seçer ve her zaman ütülü tutardı![]() - Peki, dedim Hayatında hiç camiye gitmedin mi?0-Çocukken dedemle birkaç kere gitmiştim, diye cevap verdi Fakat artık gidebileceğimi zannetmiyorum Söyledikleri beni son derece şaşırtmış ve bu konuyu açtığıma pişman etmisti Daha sonra el sıkışıp ayrıldık![]() ![]() onunla konuşmamızdan iki ay sonra, kendisinin camide olduğunu söylediler Hemen gittim Bahçedeki namaz saflarının en önünde duruyordu ve üzerinde yine yeşiller vardı Yavasça yanına yaklaştım ve kısık bir sesle:-Hani, dedim Camiye gelmeyecektin?Hiç sesini çıkartmadı Çünkü musalla taşının üzerinde, yeşil örtülü bir tabut içinde yatıyordu![]() (Cüneyd Suavi) |
|
|
|