![]() |
İnsanlara Hizmet... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İnsanlara Hizmet...![]() - İnsanlara hizmet - Hazret-i Mevlânâ'yı (rahmetullahi aleyh) çok seven biri vardı ![]() Bu zâtın sohbetlerinden büyük zevk alırdı ![]() Öyle ki, bir an olsun ayrılmak istemezdi yanından ![]() Ama memur idi ![]() gerekiyordu işinden ![]() Gidip sordu hazret-i Mevlânâ'ya: Efendim, hep sizinle olmak için vazîfemden ayrılayım mı? Büyük Velî; Hayır, sakın ayrılma! buyurdu ![]() Ve şu menkıbeyi anlattı ona: Hârun Reşîd devrinde, bir kişi vardır ki, (Zâbıta âmirliği) yapmaktadır ![]() İşini mükemmel yapar ![]() Zayıfları korur, zâlimleri korkutur ![]() Sâyesinde müslümanlar ![]() rahat olur ![]() Hattâ, (Hızır aleyhisselâmla) sık sık birlikte olur ![]() Bu, bir gün karar verir âniden ![]() Ayrılır işinden ![]() İnzivâya çekilir ![]() Kendini ibâdete verir ![]() Fakat bir konuda huzursuzdur ![]() Çünkü Hızır aleyhisselâmı artık göremez olur ![]() Buna çok üzülür ![]() Acabâ ne hatâ ettim? der ![]() Ve bir gece, Hızır aleyhisselamı rüyâda görür ![]() Hemen sorar: Artık bana gelmiyorsun ![]() Hikmeti nedir? Buyurur ki: Ben sana geliyor idiysem, ibâdetinden dolayı değildi ![]() ![]() Sâyende halk rahattı ![]() ![]() İnsanlara hizmeti terkettin ![]() Yerine (Zâlim biri) geldi ![]() Bozuldu halkın dirliği ![]() O anda uyanır uykudan ![]() Eyvaaah! der ![]() ![]() Koşar hükümdara, vazîfe ister ![]() Ve tekrar başlar hizmete ![]() İnsanlar (Huzur)a kavuşur ![]() Kendi de (Hızır)a ![]() |
![]() |
![]() |
|