Bir Rumeli Klasiği | Büryan (Rumeli Yemeği) | Büryan Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Rumeli Klasiği | Büryan (Rumeli Yemeği) | Büryan TarifiBir Rumeli Klasiği Büryan (Rumeli Yemeği) ![]() Malzemeler: * 1,5 kg koyun eti* 3 su bardağı pirinç * 1 adet orta boy soğan * 2 adet büyük boy domates * 5,5 su bardağı et suyu * 1/2 su bardağı sıvı yağ * Tuz Yapılışı 1 – İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip,yumuşayıncaya kadar haşlayın ![]() 2 – Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın Sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun Kabukları soyulup, küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin![]() Soğana,yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin Sürekli karıştırarak kavurun![]() 3 – Pirinci,orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir cam tepsiye yayın Üzerine haşlanmış eti yerleştirin Sıcak et suyunu ve tuzu ilave edin![]() 4 – Etli pilavı önceden 200 derece ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirin Sıcak olarak servis yapın![]() |
|
|
|