08-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mutfakta İşinizi Kolaylaştıracak Basit Tedbirler.
Mutfak ipuçları
Mutfakta işinizi kolaylaştıracak basit tedbirler
[*]Bir yumurtanın taze olup olmadığını soğuk ve tuzlu suyla dolu bir kaba koyarak anlayabilirsiniz Eğer batarsa tazedir, su yüzüne yükseliyorsa atın gitsin [*]Patateslerin budaklanmasını önlemek istiyorsanız, onarlı muhafaza ettiğiniz yerde aralarına bir tane de elma atın [*]Sarımsak dişerlini 15 saniye mikrodalga fırında tutarsanız, çıkardığınızda kabukları kendiliğinden soyulacaktır [*]Kabuklarının çatlamasını önlemek için yumurtları kaynatacağınız suya tuz eklemeyi unutmayın [*]Dana etini kızarttıktan sonra küçük parçalara ayırmak için pasta bıçağı kullanabilirsiniz [*]Taze limonun suyundan azami şekilde faydalanmak için öncelikle oda ısınsa gelmesini bekleyin ve sonra da sıkmadan önce avucunuzla mutfak tezgahı üzerinde ezin [*]Kerevizi buzdolabına kaldırırken alimiyum folyo içine sararsanız haftalarca bozulmadan muhafaza edebilirsiniz [*]Eti keserken hafifçe donmuş olması çok daha ince dilimler elde edebilmenize yarar [*]Avokado ve muzları olgunlaştımak için onları bir elmayla birlikte 2-3 günlüğüne kağıt keseye hapsedin [*]Katılaşmış kahverengi şekeri tekrar yumuşatmak için bir dilim ekmek yeterli olacaktır [*]Mısırlarınızı koçanı ile kaynatırken, suya bir tutam şeker atarsanız doğal tatlığı yoğunlaşacaktır [*]Şişede kalan şarabı hemen atmayın, buz kalıbına koyarak dondurabilir ve sonra güveç ve sos malzemesi olarak kullanabilirsiniz [*]Eğer kavanozu açmakta zorlanıyorsanız, elinize lateks bulaşık eldivenlerini geçirin ve tekrar deneyin Kaymayı tamamen önlediği için işinizi kolaylaştıracaktır [*]Patates parmaklarınızdaki yiyecek lekelerini çıkarır; çiğ olarak dilimleyip lekelerin üzerine sürmeniz ve sonra da durulamanız yeterli [*]Soğanları son devirde çalışan bir vantilatör karşısında keserseniz gözleriniz yaşarmayacaktır [*]Çorbanız çok tuzlu olursa, paniklemeyin! Hali hazırda kaynamakta olan çorbanın içerisine çiğ patates dilimleri atın ve pişerken çektikleri tüm tuzla birlikte çöpe atın, kurtuldunuz![*]Kötü kokan bir bulaşık süngerini hemen kaldırıp atacağınıza, bulaşık makinesine koyarsanız hem kötü kokudan kurtulur hem de üzerindeki bakterilerin ölmesini sağlarsınız [*]Kereviz yapraklarını kurutun ve saklayın; daha sonra katacağınız çorba ve salatalara ekstra lezzet katacaktır [*]Sütün ömrünü uzatmak için bir tutam tuz katmanız yeterli, tuz bakteri üretimini yavaşlamasına sebep olur [*]Kahverengi şeker buzdolabında sertleşmez [*]Bir çay kaşığı soğuk su yumurtanın miktarını çoğaltırken, beyazını çırpmanızı da hızlandıracaktır [*]Saklama kabına koyacağınız yarım elma ile kekinizin taze kalmasını sağlayacaksınız
|
|
|