ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Serbest Forum (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=151)
-   -   Mutfakta İşinizi Kolaylaştıracak Basit Tedbirler. (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391946)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:11 AM

Mutfakta İşinizi Kolaylaştıracak Basit Tedbirler.
 




Mutfak ipuçları



Mutfakta işinizi kolaylaştıracak basit tedbirler.
[*]Bir yumurtanın taze olup olmadığını soğuk ve tuzlu suyla dolu bir kaba koyarak anlayabilirsiniz. Eğer batarsa tazedir, su yüzüne yükseliyorsa atın gitsin.[*]Patateslerin budaklanmasını önlemek istiyorsanız, onarlı muhafaza ettiğiniz yerde aralarına bir tane de elma atın.[*]Sarımsak dişerlini 15 saniye mikrodalga fırında tutarsanız, çıkardığınızda kabukları kendiliğinden soyulacaktır.[*]Kabuklarının çatlamasını önlemek için yumurtları kaynatacağınız suya tuz eklemeyi unutmayın.[*]Dana etini kızarttıktan sonra küçük parçalara ayırmak için pasta bıçağı kullanabilirsiniz.[*]Taze limonun suyundan azami şekilde faydalanmak için öncelikle oda ısınsa gelmesini bekleyin ve sonra da sıkmadan önce avucunuzla mutfak tezgahı üzerinde ezin.[*]Kerevizi buzdolabına kaldırırken alimiyum folyo içine sararsanız haftalarca bozulmadan muhafaza edebilirsiniz.[*]Eti keserken hafifçe donmuş olması çok daha ince dilimler elde edebilmenize yarar.[*]Avokado ve muzları olgunlaştımak için onları bir elmayla birlikte 2-3 günlüğüne kağıt keseye hapsedin.[*]Katılaşmış kahverengi şekeri tekrar yumuşatmak için bir dilim ekmek yeterli olacaktır.[*]Mısırlarınızı koçanı ile kaynatırken, suya bir tutam şeker atarsanız doğal tatlığı yoğunlaşacaktır.[*]Şişede kalan şarabı hemen atmayın, buz kalıbına koyarak dondurabilir ve sonra güveç ve sos malzemesi olarak kullanabilirsiniz.[*]Eğer kavanozu açmakta zorlanıyorsanız, elinize lateks bulaşık eldivenlerini geçirin ve tekrar deneyin. Kaymayı tamamen önlediği için işinizi kolaylaştıracaktır.[*]Patates parmaklarınızdaki yiyecek lekelerini çıkarır; çiğ olarak dilimleyip lekelerin üzerine sürmeniz ve sonra da durulamanız yeterli.[*]Soğanları son devirde çalışan bir vantilatör karşısında keserseniz gözleriniz yaşarmayacaktır.[*]Çorbanız çok tuzlu olursa, paniklemeyin! Hali hazırda kaynamakta olan çorbanın içerisine çiğ patates dilimleri atın ve pişerken çektikleri tüm tuzla birlikte çöpe atın, kurtuldunuz![*]Kötü kokan bir bulaşık süngerini hemen kaldırıp atacağınıza, bulaşık makinesine koyarsanız hem kötü kokudan kurtulur hem de üzerindeki bakterilerin ölmesini sağlarsınız.[*]Kereviz yapraklarını kurutun ve saklayın; daha sonra katacağınız çorba ve salatalara ekstra lezzet katacaktır.[*]Sütün ömrünü uzatmak için bir tutam tuz katmanız yeterli, tuz bakteri üretimini yavaşlamasına sebep olur.[*]Kahverengi şeker buzdolabında sertleşmez.[*]Bir çay kaşığı soğuk su yumurtanın miktarını çoğaltırken, beyazını çırpmanızı da hızlandıracaktır.[*]Saklama kabına koyacağınız yarım elma ile kekinizin taze kalmasını sağlayacaksınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.