![]() |
Püreli Tepsi Köftesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Püreli Tepsi KöftesiPatates Püreli Tepsi Köftesi ![]() Malzemeler * Yarım kg kıyma * 1 su bardağından 1 parmak az galeta unu (yada parçalanmış ekmek) * 1 orta boy soğan * 1 iri diş sarımsak * Kimyon * Karabiber * Pul biber * 1 yumurta * Tuz * İlave olarak sevdiğiniz baharatlar Püresi İçin: * 5 orta boy haşlanmış patates * Kaşar peyniri (rendelenmiş) * 1 su bardağı süt (istenirse patatese göre daha ilave edilebilir) * Tuz ![]() Hazırlanışı * Tüm malzemeler eklenerek yumurtada dahil köfte yoğrulur ![]() * Yoğrulmuş köfte 1 saat bekletilirse daha lezzetli olur * Harç yağlanmış küçük bir tepsiye köfte el ile yayılarak yerleştirilir ![]() * 180 derece fırında köfte kızarana kadar pişirilir ![]() * Köfte piştikten sonra üzerine hazırlanan püre dökülür ![]() * Pürenin üstene bir miktarda kaşar peyniri serpilir ![]() * Tekrar fırına verip peynirler kızarana kadar pişirilir ![]() Patates Püresinin Hazırlanışı * Haşlanmış patatesler çatalla ve bir eziciyle pütürsüz olarak iyice ezilir ![]() * Tencerede bir miktar margarin veya tereyağı eritilir ![]() * 1 bardak süt ilave edilir ![]() * Sütün üstüne patates eklenip karıştırılır 2 dk ocakta tutulup indirilir ![]() * Sonra önce yumurta sarısı eklenip karıştırılır, * Kaşar peyniri ve tuz eklenir karıştırılır ![]() Dilimlenerek servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
|