Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çeşitleri, köfte

Köfte Çeşitleri

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köfte Çeşitleri



Saymik Köfte





Malzemeler
  • Dana Kıyma 500 Gr
  • ince Bulgur 1 Su BardağıKuru Soğan 1 Adet
  • Salça 1 Çorba KaşığıTuz
  • KarabiberReyhan
Saymik Köfte Tarifi


Kıyma karıştırma kabına alınır
Soğan içme rendelenir
Bulgur, tuz, karabiber, reyhan eklenip iyice yoğurulur
Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yassı köfteler yapılır Yayvan bir tencereye dizilir
Salça sulandırılıp üzerine dökülür
Orta ısıda 30-40 dakika pişirilir

<<@>> <<@>> <<@>>



Köfteli Karışık Kebap





Malzemeler
  • Dana Kıyma 400 Gr
  • Soğan 1 Adet
  • Pastırma 4 Dilim
  • Kaşar Peynir 150 Gr
  • Mantar 200 Gr
  • Patates 3 Adet
  • Süt 1 Çay Bardağı
  • Sosis 2 AdetTuz

Köfteli Karışık Kebap Tarifi


Kıymanın içine rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, köfte baharı konulup iyice yoğrulur
İri yuvarlak ve yassı köfteler yapılır
Fırın tepsisine konulur Üzerlerine ince doğranmış sosis ve pastırmalar paylaştırılır
Haşlama, patates, tuz ve süt ile birlikte mutfak robotunda püre haline getirilir
Hazırlanan püre köftelerin en üstüne konulur
Doğranmış mantarlar gelişigüzel yemeğin üzerine serpiştirilir
200° fırında 30 dakika pişirilir

<<@>> <<@>> <<@>>



Kağıtta Sebzeli Köfte






MalzemelerKöfte için:
  • Kıyma 500 Gr
  • Kuru Soğan 1 Adet
  • Maydanoz 4 Dal
  • Köfte Harcı 1 Tatlı Kaşığı
  • PuL Biber 1 Çay Kaşığı
  • Karabiber 1 Çay Kaşığı
  • Kekik 1 Çay KaşığıTuz





Garnitürü
  • Bezelye 1 Kase (Konserve)
  • Havuç 1 Adet
  • Patates 1 AdetTuz



Kağıtta Sebzeli Köfte Tarifi


Karıştırma kabının içine kıyma, rendelenmiş soğan, ince doğranmış maydanoz ve bütün baharatlar ilave edilir, iyice yoğurulur
Ufak köfteler hazırlanır
Teflon bir tavada önlü arkalı kızartılır
Köfteler kızardıktan sonra küp küp doğranmış havuç ve patates aynı tavada köfteden kalan yağ ile kavrulur
Tuz ve bezelye ilave edilir
Yağlı kâğıt ya da alüminyum folyodan kare şeklinde parçalar kesilir
Birer porsiyon bu kâğıtlar içine pay edilip bohça şeklinde kapatılır
Katlanan yerler alta gelecek şekilde tepsiye alınır
40-45 dakika 200° fırında pişirilir

<<@>> <<@>> <<@>>



Köfteli Kabak Halka





Malzemeler
  • Kıyma 300 Gr
  • Kabak 4 Adet
  • Kuru Soğan 1 Adet
  • Dereotu ½ Demet
  • İnce Bulgur 1 Çay Bardağı
  • Yoğurt 1 Kase
  • Pul Biber 1 Tatlı Kaşığı
  • Sarımsak 3 DişTuz, Karabiber




Köfteli Kabak Halka Tarifi


Kıymanın içine soğan rendelenir
Bulgur, tuz, karabiber ve ince doğranmış dereotu eklenir
İyice yoğrulur
Kabaklar ayıklanır ve dolma yapar içi oyulur
Kabaklar iri parmak kalınlığında halka halka kesilir
Hazırlanan köfte bu halkaların ortasına sıkı sıkı yerleştirilir
Kaynayan suya atılıp 20 dakika pişirilip kevgir yardımı ile servis tabağına alınır
Sarımısaklı yoğurt üzerine dökülür
En üste ise pul serpilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.