![]() |
Köfte Çeşitleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köfte ÇeşitleriSaymik Köfte ![]() Malzemeler
Kıyma karıştırma kabına alınır ![]() Soğan içme rendelenir ![]() Bulgur, tuz, karabiber, reyhan eklenip iyice yoğurulur ![]() Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yassı köfteler yapılır ![]() ![]() Salça sulandırılıp üzerine dökülür ![]() Orta ısıda 30-40 dakika pişirilir ![]() <<@>> <<@>> <<@>> Köfteli Karışık Kebap ![]() Malzemeler
Köfteli Karışık Kebap Tarifi Kıymanın içine rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, köfte baharı konulup iyice yoğrulur ![]() İri yuvarlak ve yassı köfteler yapılır ![]() Fırın tepsisine konulur ![]() ![]() Haşlama, patates, tuz ve süt ile birlikte mutfak robotunda püre haline getirilir ![]() Hazırlanan püre köftelerin en üstüne konulur ![]() Doğranmış mantarlar gelişigüzel yemeğin üzerine serpiştirilir ![]() 200° fırında 30 dakika pişirilir ![]() <<@>> <<@>> <<@>> Kağıtta Sebzeli Köfte ![]() MalzemelerKöfte için:
Garnitürü
Kağıtta Sebzeli Köfte Tarifi Karıştırma kabının içine kıyma, rendelenmiş soğan, ince doğranmış maydanoz ve bütün baharatlar ilave edilir, iyice yoğurulur ![]() Ufak köfteler hazırlanır ![]() Teflon bir tavada önlü arkalı kızartılır ![]() Köfteler kızardıktan sonra küp küp doğranmış havuç ve patates aynı tavada köfteden kalan yağ ile kavrulur ![]() Tuz ve bezelye ilave edilir ![]() Yağlı kâğıt ya da alüminyum folyodan kare şeklinde parçalar kesilir ![]() Birer porsiyon bu kâğıtlar içine pay edilip bohça şeklinde kapatılır ![]() Katlanan yerler alta gelecek şekilde tepsiye alınır ![]() 40-45 dakika 200° fırında pişirilir ![]() <<@>> <<@>> <<@>> Köfteli Kabak Halka ![]() Malzemeler
Köfteli Kabak Halka Tarifi Kıymanın içine soğan rendelenir ![]() Bulgur, tuz, karabiber ve ince doğranmış dereotu eklenir ![]() İyice yoğrulur ![]() Kabaklar ayıklanır ve dolma yapar içi oyulur ![]() Kabaklar iri parmak kalınlığında halka halka kesilir ![]() Hazırlanan köfte bu halkaların ortasına sıkı sıkı yerleştirilir ![]() Kaynayan suya atılıp 20 dakika pişirilip kevgir yardımı ile servis tabağına alınır ![]() Sarımısaklı yoğurt üzerine dökülür ![]() En üste ise pul serpilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|