![]() |
Köfte Çeşitleri
Saymik Köfte
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler
Kıyma karıştırma kabına alınır. Soğan içme rendelenir. Bulgur, tuz, karabiber, reyhan eklenip iyice yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yassı köfteler yapılır. Yayvan bir tencereye dizilir. Salça sulandırılıp üzerine dökülür. Orta ısıda 30-40 dakika pişirilir. <<@>> <<@>> <<@>> Köfteli Karışık Kebap http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler
Köfteli Karışık Kebap Tarifi Kıymanın içine rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, köfte baharı konulup iyice yoğrulur. İri yuvarlak ve yassı köfteler yapılır. Fırın tepsisine konulur. Üzerlerine ince doğranmış sosis ve pastırmalar paylaştırılır. Haşlama, patates, tuz ve süt ile birlikte mutfak robotunda püre haline getirilir. Hazırlanan püre köftelerin en üstüne konulur. Doğranmış mantarlar gelişigüzel yemeğin üzerine serpiştirilir. 200° fırında 30 dakika pişirilir. <<@>> <<@>> <<@>> Kağıtta Sebzeli Köfte http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg MalzemelerKöfte için:
Garnitürü
Kağıtta Sebzeli Köfte Tarifi Karıştırma kabının içine kıyma, rendelenmiş soğan, ince doğranmış maydanoz ve bütün baharatlar ilave edilir, iyice yoğurulur. Ufak köfteler hazırlanır. Teflon bir tavada önlü arkalı kızartılır. Köfteler kızardıktan sonra küp küp doğranmış havuç ve patates aynı tavada köfteden kalan yağ ile kavrulur. Tuz ve bezelye ilave edilir. Yağlı kâğıt ya da alüminyum folyodan kare şeklinde parçalar kesilir. Birer porsiyon bu kâğıtlar içine pay edilip bohça şeklinde kapatılır. Katlanan yerler alta gelecek şekilde tepsiye alınır. 40-45 dakika 200° fırında pişirilir. <<@>> <<@>> <<@>> Köfteli Kabak Halka http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler
Köfteli Kabak Halka Tarifi Kıymanın içine soğan rendelenir. Bulgur, tuz, karabiber ve ince doğranmış dereotu eklenir. İyice yoğrulur. Kabaklar ayıklanır ve dolma yapar içi oyulur. Kabaklar iri parmak kalınlığında halka halka kesilir. Hazırlanan köfte bu halkaların ortasına sıkı sıkı yerleştirilir. Kaynayan suya atılıp 20 dakika pişirilip kevgir yardımı ile servis tabağına alınır. Sarımısaklı yoğurt üzerine dökülür. En üste ise pul serpilir. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.