![]() |
Hamsi Pilavı - By Lodos |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamsi Pilavı - By Lodos![]() Malzemeler:
İnce ince doğranmış soğanlar yarım su bardağı zeytinyağında pembeleşlinceye kadar kavrulur ![]() İyice yıkanmış ve süzülmüş pirinç,çamfıstığıyla birlikte soğanın içine katılır ![]() 2-3 dk ![]() ![]() Diğer tarafta hamsiler kılçıklarından ayrılarak fileto haline getirilir ![]() Ayçiçek yağı tavaya boşaltılıp kuvvetli ateşte kızdırılır ve hamsiler kızartılır ![]() Kızarmış hamsilerin yarısı tencerenin dibine sırayla dizilir ![]() ![]() Pilavın üstüne de kalan hamsiler dizildikten sonra tancerenin kapağı örtülerek pilav kıvılcım ateşinde veya çok hafif ateşte 15 dk ![]() ![]() Sonra; ters çevrilerek servis tabağına boşaltılır ve sıcak sıcak servis yapılır ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
|