ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Hamsi Pilavı - By Lodos (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=384464)

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 01:32 AM

Hamsi Pilavı - By Lodos
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:
  • 1 kg hamsi
  • yarım kg pirinç
  • 3 adet orta büyüklükte soğan
  • 2 kahve fincanı kuşüzümü
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1,5 kahve fincanı çamfıstığı
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • Yeteri kadar tuz
  • yarım su bardağı zeytinyağı
  • 3 su bardağı su
  • 300 grtereyağı(daha azda olabilir)
Yapılışı:

İnce ince doğranmış soğanlar yarım su bardağı zeytinyağında pembeleşlinceye kadar kavrulur.
İyice yıkanmış ve süzülmüş pirinç,çamfıstığıyla birlikte soğanın içine katılır.

2-3 dk. kavrulduktan sonra 3 su bardağı sıcak su ve tereyağı katılır tencerenin kapağı örtülerek pilav pişirilir.

Diğer tarafta hamsiler kılçıklarından ayrılarak fileto haline getirilir.

Ayçiçek yağı tavaya boşaltılıp kuvvetli ateşte kızdırılır ve hamsiler kızartılır.

Kızarmış hamsilerin yarısı tencerenin dibine sırayla dizilir. Pişen henüz dinlendirilmemiş durumdaki pilava kuşüzümü katıldıktan sonra hafif karıştırarak pilav hamsilerin üstüne boşaltılır.

Pilavın üstüne de kalan hamsiler dizildikten sonra tancerenin kapağı örtülerek pilav kıvılcım ateşinde veya çok hafif ateşte 15 dk. dinlenmeye bırakılır.
Sonra; ters çevrilerek servis tabağına boşaltılır ve sıcak sıcak servis yapılır.


Afiyet Olsun



































Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.