Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böğürtlenli, soslu, şarap, şeftali

Şarap Soslu Böğürtlenli Şeftali

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şarap Soslu Böğürtlenli Şeftali






Malzemeler
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 4 adet olgun şeftali veya nektarin
  • 2 su bardağı su
Sos için
  • 1 kase böğürtlen
  • 2 su bardağı kırmızı muscat şarabı
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 3 adet karanfil
  • 1 adet kabuk tarçın
Hazırlanışı


Şekeri ve suyu geniş bir kapta karıştırın Ortadan ikiye böldüğünüz şeftalileri, kesik kısmı üste gelecek şekilde bu şekerli suyun içine yerleştirin ve 1 saat kadar bekletin Fırını 200 derece ısıtın Beklemiş şeftalileri şekerli sudan alın ve derin bir fırın kabına, yine kesik kısmı üste gelecek şekilde yerleştirin

Sos için tüm malzemeleri iyice karıştırın Fırın kabına yerleştirdiğiniz şeftalilerin üzerine dökün ve ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin Pişmiş böğürtlenleri, fırından aldığınız şeftalilerin çekirdek yerlerine yerleştirebilirsiniz Ilık veya soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.