![]() |
Domuz Gribinden Koruyan Besinler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domuz Gribinden Koruyan BesinlerDomuz Gribinden Koruyan Besinler ![]() ![]() ![]() Kırmızı Biber ![]() ![]() Portakalda bulunan C vitamininin 2 katını içerir ![]() ![]() Yoğurt ![]() ![]() İçinde bağırsaklarda mikroplarla savaşan yararlı bakteriler olan probiyotik bulunur ![]() ![]() Yeşil Çay ![]() ![]() Bağışıklığı güçlendiren “epigallocatechin gallate” isimli kimyasalı içerir ![]() ![]() Ginseng ![]() ![]() ABD’li bilim adamları günde 2 tane 200mg’lık ginseng kökü kapsülü alan insanların grip riskinin yüzde 31 azaldığı belirlendi ![]() ![]() Badem ![]() ![]() Hastalıklarla savaşan antioksidan E vitamini bakımından zengindir ![]() ![]() Taze patates ![]() ![]() İçindeki “beta carote ”, gribe karşı koruma özelliğini verir ![]() ![]() Tavuk suyuna çorba ![]() ![]() Vücutta mukus üretimini artırarak gribin boğaz ağrısı ve öksürük gibi etkilerini yatıştırmaya yardımcı olur ![]() Sarımsak ![]() ![]() Sülfür maddesi grip sezonunda bu hastalığa yakalanma riskini 2 ![]() ![]() ![]() Zencefil ![]() ![]() İçeriğinde doğal olarak bulunan “gingerol” maddesi, her türlü enfeksiyonu uzakta tutmaya yardımcı ![]() ![]() Ceviz ![]() ![]() Antioksidan selenyum soğuk algınlığı, grip ve kansere karşı koruma sağlar ![]() ![]() Turunçgiller ![]() ![]() Önemli bir C vitamini kaynağıdır ![]() ![]() Bal ![]() ![]() Doğal olarak antibakteriyel özelliklere sahiptir ![]() ![]() Lahana ![]() ![]() Ispanak ve lahana gibi koyu yeşil renkli yaprağa sahip sebzeler, bağışıklık sistemini gribe karşı güçlendiren D vitamini bakımından zengindir ![]() Mantar ![]() Beta-glucan isimli gribe karşı koruyan bir madde içerir ![]() ![]() Yulaf ![]() ![]() Lif, E ve B vitamini ayrıca bağışıklık sistemini güçlendiren mineraller ve beta-glucan’lar bakımdan zengindir ![]() Elma ![]() ![]() Bilim adamları, düzenli olarak elma yiyen insanların gribe yakalanma riskinin azaldığını ortaya koydu ![]() ![]() Kırmızı et ![]() ![]() Bağışıklık sistemini harekete geçirmek için kırmızı et tüketmek gerekiyor ![]() ![]() Balık ![]() ![]() Omega 3 tüketimini artırarak grip ve benzeri enfeksiyonları uzakta tutabilirsiniz ![]() ![]() Soğan ![]() ![]() Doğal antibiyotikler içerir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|