![]() |
Muhteşem Yüzyıl Dizisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muhteşem Yüzyıl DizisiÇarşamba akşamı show tv'de başlayan Kanuni Sultan Süleyman dönemini anlatan dizi için Bülent Arınç gerekenin yapılacağını söylemiş ![]() ![]() ![]() Bu sahneler kadın düşkünü izlenimi yaratırmış izleyenlerin gözünde ![]() Şimdi benim merak ettiğim Osmanlı Padişahlarının ne anaları, ne çocuklarının anaları Türk değildi ![]() savaşılan ülkelerden getirilmiş yabancı uyruklu kadınlardı ![]() kadınların isimleri değiştirilip Osmanlı Padişahlarına sunuluyorlardı ![]() harem uygulaması vardı ![]() ![]() koruma kanununun diğer tarihi şahsiyetler içinde uygulanması gerektiğini söylemiş ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Muhteşem Yüzyıl Dizisi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muhteşem Yüzyıl DizisiOsmanlı tarihinde Haremin yeri her zaman ilgimi çekmiştir ![]() Harem gerçeğinde karısı/karılarının veya analarının padişahların arkasında ülkeyi devleti yönetmeleri bilinen bir gerçek ![]() ![]() Bu padişahların onlara ne kadar önem verdiğinin zaten kanıtı ![]() Haremde yönetimi etkileyen tarih kitaplarında anlatıldığından daha fazla işler dönmüştür ![]() Ve hiç şüphesiz osmanlıda çok eşliliğin bu kadar fazla olmasının sebebi padişaha erkek çocuk verip gözde olmaya çalışan cariyelerin mücadelesi ile padişahların cariyelerine ve zevke olan düşkünlüğüdür ![]() ![]() Hepsi köle pazarlarından satın alınarak padişahın malı halin getirilmişlerdir ve bu nedenle padişahlar yaşamla ölüm dahil herşeylerine sahip olduklarını düşünüyorlardı ![]() Belki de biraz da bu sahip olma hissi onları daha da raydan çıkarmıştır Bu dizide ney ne kadar anlatılıyor beni çok da ilgilendirmiyor ama bildiğimiz bir gerçek insanları niye bu kadar rahatsız ediyor anlamıyorum ![]() Osmanlı tarihine damga vurmuş bir aşk anlatılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Muhteşem Yüzyıl Dizisi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muhteşem Yüzyıl DizisiKanuni Sultan Süleyman, yani I ![]() ![]() ![]() ![]() İslam dünyasının lideri, devrin en büyük hükümdarı, akıllı birisi ama Arabi geleneklere göre O'nun da haremi var ![]() ![]() ![]() ![]() Osmanlı Türk değildi dediğimiz zaman olay oluyor ama işin doğrusu bu ![]() ![]() ![]() Neyse, diziye dair diyeceğim şudur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir diziden ne bekliyorsunuz ki başka? |
![]() |
![]() |
|